Saltar apartados

El rector de la UA s'interessa per participar en el projecte universitari d'Ontinyent

Experts, acadèmics i professionals d’Ontinyent crearan un grup de treball per cercar potencialitats de la ciutat

Alacant, 22 de gener de 2014

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, s’ha mostrat interessat en encetar una línia de col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de participar en el projecte universitari de la capital de la Vall d’Albaida, segons ha manifestat el propi Palomar, que es va reunir recentment amb l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al Campus d’Alacant.

Entre altres iniciatives, Jorge Rodríguez va plantejar al rector de la Universitat d’Alacant la idea de treballar conjuntament amb la Universitat de València per tal d’oferir a Ontinyent formació acadèmica compartida ambdues universitats. Una de les possibilitats seria la implantació d’un títol propi o un postgrau, poc estès i amb molta demanda que atorgue un caràcter diferenciador al Campus d'Ontinyent, i amb l’objectiu que aquesta titulació acabe sent un nou grau universitari per a Ontinyent.

La proposta va ser acollida amb interès pel rector Manuel Palomar, qui es va mostrar disposat a explorar possibles col·laboracions entre la Universitat d’Alacant (UA), l'Ajuntament d'Ontinyent i la Universitat de València (UV), tot i aprofitant la bona sintonia entre el màxims representants de les tres institucions.

Segons Palomar, criat a Ontinyent i amb forts lligams a la ciutat, en les actuals circumstàncies, cal aprofitar les sinèrgies entre administracions per ser altament competitius. Jorge Rodríguez ha agraït la predisposició del rector a impulsar la presència de la Universitat d'Alacant a Ontinyent i que açò siga possible col·laborant amb la de València: “El fet que Ontinyent siga una ciutat situada a mig camí entre les dues universitats més importants del país, cal aprofitar-ho per crear un espai universitari d’alta qualificació i amb els millors recursos humans”

Per altra banda, alcalde i rector van quedar citats a un nou encontre, aquesta vegada a Ontinyent, per tal de crear un grup de treball que analitze les potencialitats de la ciutat en matèria econòmica i de les tecnologies industrials, complementat així al Foro I+t d’Ontinyent, on el propi rector va ser ponent presentant el Banc de Patents. A la trobada, que podria celebrar-se a finals de febrer, participaran experts de la Universitat d'Alacant i tècnics i professionals d'Ontinyent.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464