Saltar apartados

Els rectors valencians acusen al Govern d'atemptar contra la llengua pròpia pel tancament de Catalunya Ràdio

 

Alacant, 24 de gener de 2014

Els rectors de les universitats públiques valencianes, reunits a uests dies a Alacant amb motiu del XXè aniversari de la creació de la Xarxa Vives d'Universitats, han qualificat d'atemptat contra la llengua pròpia la decisió del Govern d'Espanya de tancar les emissions de Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana. Segons el portaveu de la Conferència de Rectors de les Universitats Valencianes (CRUPV) i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, "desprès de l'absència de senyal de RTVV i TV3, no hi ha cap emissió audiovisual, ni pública, ni privada, que cobrisca tot el territori i emeta en la llengua pròpia del poble valencià, la qual cosa representa un atac claríssim a la nostra cultura i a la nostra llengua".

Els rectors han manifestat també el profund malestar dels campus universitaris valencians per la política de mitjans de comunicació que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana, amb tancament de mitjans de comunicació i l'anulació de tota senyal audiovisual en valencià. Així mateix, els rectors exigeixen el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, signada pel govern espanyol, i reivindiquen la creació d'alternatives públiques per a que el valencià dispose d’algun mitjà de comunicació pel qual puga arribar a la població.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464