Saltar apartados

Estudiants de doctorat de Ciències del Mar de la Universitat d'Alacant treballen en un prestigiós laboratori americà

Alacant, 20 de gener de 2014.

Durant cinc mesos dos estudiants de doctorat de Ciències del Mar de la Universitat d'Alacant viuran una experiència de recerca transcontinental en un prestigiós laboratori americà. En concret, Candela Marco-Méndez i Luis M. Ferrero- Vicente es troben en el The Dauphin Island Sea Lab (DISL), laboratori del mar situat en l'extrem oriental de la Dauphin Island en el golf de Mèxic.

Candela està treballant sobre els efectes de les aus aquàtiques que pasten en la vegetació submergida en la zona. Anteriorment ha treballat en estudis similars en el delta de l'Ebre de Tarragona i, en tots dos casos, utilitzant eines com gàbies d'exclusió i l'observació d'aus a través de vídeo.

“Aquesta oportunitat és una gran ocasió de treballar en un ecosistema diferent i obtenir una gran experiència al costat de l'equip de DISL", assegura Candela.

La recerca de Luis M. Ferrero-Vicente se centra en la distribució i ecologia del Phylum Sipuncula -cuc sipúncul- en el Mediterrani occidental. A més de col·laborar amb la seua companya, està involucrat en projectes de recerca que s'ocupen d'estudiar l'impacte humà sobre l'ecologia de llacunes costaneres i de com el canvi climàtic està afectant la dinàmica dels ecosistemes palustres.

"Espere obtenir una valuosa experiència en aquests temes així com millorar els meus coneixements d'idiomes i conèixer la cultura nord-americana", afirma Ferrero- Vicente.

Des del The Dauphin Island Sea Lab asseguren que “els estudiants espanyols estan guanyant una excel·lent experiència de recerca i nosaltres estem aprenent dels seus estudis internacionals”.

El centre DISL té com a missió l'educació científica marina, la recerca en ciències del mar, la política de gestió de la zona costanera, i l'educació del públic en general a través del seu propi aquari públic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464