Saltar apartados

Experts analitzen alguns dels riscos geològics naturals que més afecten la província alacantina

Les IV Jornades Científiques en Ciències de la Terra de la UA tractaran els efectes de les inundacions, terratrèmols, volcans i desastres com el de la presa de Vajont (Itàlia)

Imatges d'arxiu: Així quedava el campus de la UA després de les inundacions viscudes durant el 1997 en la província.

Alacant, 24 de gener de 2014.

Coincidint amb el 50 aniversari del desastre natural que va acabar amb la vida d'unes 2.000 persones, el cas de la presa de Vajont (Itàlia), la Universitat d'Alacant comptarà amb Salvatore , de la Universitat de la Sapienza (Roma), per a tractar-ne les característiques i conseqüències.

Emmarcat dins de les IV Jornades Científiques en Ciències de la Terraexperts nacionals i internacionals també tractaran alguns dels riscos geològics que més afecten la província d'Alacant. En aquest sentit, Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la UA, parlarà dels riscos climàtics i Andrés Díez, de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, explicarà els mètodes d'anàlisi de la perillositat d'avingudes i inundacions en època de temporals com les patides a Alacant durant el 1997.

Tenint en compte desastres més recents, investigadors d'universitats de Las Palmas, Granada, Madrid, Alacant i instituts de Llorca, parlaran del risc volcànic de zones com l'illa d’El Hierro i la possibilitat de nous terratrèmols a Múrcia, Alacant així com en tot el territori espanyol. En matèria de prevenció, s'explicaran les campanyes de conscienciació sísmica que s'estan treballant en la província murciana i l'ordenació del territori, legislació i altres formes de prevenció dels riscos naturals.

Per a completar la IV edició d'aquestes jornades científiques i divulgatives enfocades a estudiants de l'àrea i tota la població en general, J. L. Zezere de la Universitat de Lisboa aprofundirà sobre el factors de lliscaments de tir a Portugal i el paper dels terratrèmols i les precipitacions.

Les sessions arrancaran el pròxim dilluns 27 de gener, a les 15.30 h, i s'estendran fins al dimarts 28 de gener, en horari de matí i vesprada, en la sala Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464