Saltar apartados

La Cátedra Arzobispo Loazes de la UA debate sobre la huerta como territorio cultural de producción y ocio

El cicle de conferències arranca aquest dimecres a Almoradí amb el suport d'agricultors i empreses dedicades al camp

 

Alacant, 20 de gener de 2014

Les jornades en defensa de l'horta arriben a la IX edició, amb un cicle de conferències organitzades per la Càtedra Arquebisbe Loazes de la UA que, en aquesta ocasió, estaran centrades en “L’horta, un territori cultural de producció i oci”.

El cicle de conferències, amb entrada lliure, començarà aquest dimecres 22 de gener en l'IES Antonio Sequeros d'Almoradí, a les 20.00 h, amb la conferència “El paisaje como recurso territorial” a càrrec de la catedràtica d'Anàlisi Geogràfica Regional, Cristina Montiel.

Gregorio Canales, coordinador acadèmic de la Càtedra Arquebisbe Loazes i director d'aquest cicle, assegura que “les jornades en defensa de l'horta tenen un gran calat social ja que compten amb el suport i la participació d'agricultors i empreses dedicades al camp”. “Enguany tractem l'horta des d'una perspectiva nova, com a territori cultural de producció però també d'oci”, assegura Canales, per la qual cosa s'ha dissenyat un ampli programa de deu conferències que imparteixen experts i empresaris del sector, que finalitzarà el 2 d'abril.

Per a aprofundir en les possibilitats de l'horta com a motor de desenvolupament des de la perspectiva cultural i d'oci, el programa inclou temes com “El patrimonio de la Huerta. Uso y disfrute de sus bienes culturales”, que impartirà Caridad de Santiago, membre del Comitè Internacional d'Itineraris Culturals d'ICOMOS Internacional.

El programa inclou també “Hitos paisajísticos de la Huerta del río Segura”, “La marca territorial como estrategia de desarrollo: El valle de Ricote, entre la conservación y la promoción” o “La necesidad de difundir los valores de la Huerta: una propuesta”, entre altres temes.

 

Més informació i programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464