Saltar apartados

La Fundació Vodafone ha premiat amb 20.000 euros un projecte del departament MVRLab de la Universitat d'Alacant i Neosistec

 

Foto de família dels guardonats en aquesta edició dels premis anuals a la Innovació en Telecomunicacions de la Fundació Vodafone.

Alacant/Barcelona, 20 de gener de 2014.

La Fundació Vodafone Espanya ha celebrat la cerimònia de lliurament dels premis anuals a la Innovació en Telecomunicacions, que en aquesta setena edició ha concedit tres guardons, dotats amb 20.000 euros cadascun; un accésit, dotat amb 10.000 euros, i una menció especial.

Els premis han recaigut en el projecte DOA, Detecció d'Obstacles Aeris, en la categoria Premi al desenvolupament d'aplicacions Mobile for good, desenvolupat pel Laboratori de Recerca en Visió Mòbil (MVRLab) de la Universitat d'Alacant i l'Empresa Neosistec, que consisteix en una solució de mobilitat per a invidents basada en dispositius mòbils; Creu Roja Espanyola, que ha rebut el Premi al projecte d'innovació TIC per AAV, Autogestió de l'Activitat Voluntària, una iniciativa que cerca afavorir la disponibilitat del voluntariat de Creu Roja; i l'empresa GreenBoxSpain, que ha rebut el Premi a l'Emprenedor Social TIC, pel projecte GREENBOX, un desenvolupament que tracta el sector del reciclatge amb un sistema de Reverse Vending.

Així mateix, i a causa del volum de treballs presentats i al destacat nivell innovador d’aquests, el jurat ha decidit atorgar un accésit especial al projecte PIKTOPLUS, presentat per Limbika Assistive Technologies SL, que consisteix en un sistema de comunicació aumentativa o alternativa (SAAC) basat en pictogrames.

Finalment, s'ha decidit concedir una menció especial a la Fundació CNSE per la seua constància en l'ús de les TIC per a complir la seua missió.

En l'elecció dels projectes guanyadors en cadascuna de les categories, el jurat, format per experts en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, ha valorat especialment aquelles propostes que han destacat pel seu interès, novetat, accessibilitat i disseny per a tots, així com pel caràcter innovador en TIC.

 

El projecte DOA

El projecte DOA, Detecció d'Obstacles Aeris, desenvolupat pel Laboratori de Recerca en Visió Mòbil (MVRLab) de la Universitat d'Alacant i l'Empresa Neosistec, ha sigut el guanyador en la categoria Premi al desenvolupament d'aplicacions Mobile for good, que es concedeix a una aplicació accessible per a telèfon intel·ligent que contribuïsca a la millora de la qualitat de vida, l'autonomia personal i la promoció de l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional. DOA és una solució de mobilitat per a invidents basada en dispositius mòbils, que complementa el bastó o el gos pigall, suplint la incapacitat de tots dos sistemes per a detectar obstacles aeris. L'aplicació fa ús de tecnologia estereoscòpica per a localitzar els obstacles. Es tracta de la primera aplicació per a mòbils que utilitza aquesta tecnologia en temps real, que suposa una nova via per a resoldre diferents problemes de mobilitat, ja que permet prendre mesures reals amb un mòbil.

L'esdeveniment, celebrat en el World Trade Center de Barcelona, ha sigut presidit per Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el president de Vodafone Espanya i la seua Fundació, Francisco Román.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464