Saltar apartados

La UA, planter d'embriòlegs per a IVF-Spain a partir de la Catedra conjunta Human Fertility

El rector visita les instal·lacions per a conèixer tècniques pioneres a Espanya

D'esquerra a dreta, Salvador Palazón, Aránzazu Calzada, Carlos Bezos, Jon Aizpurua, Manuel Palomar, María José Gómez i Sonia Sierra. El rector i el seu equip durant la visita als laboratoris d'IVF-Spain

Alacant, 21 de gener de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, visita per primera vegada les instal·lacions de la clínica de fertilitat IVF-SPAIN a Alacant amb motiu de la col·laboració entre les dues institucions a través de la Càtedra Human Fertility. La Càtedra, dirigida per la professora de la UA, María José Gómez, està desenvolupant projectes capdavanters en l'àmbit de la immunologia de l'embaràs, congelació d'embrions o vitrificació espermàtica. Durant la visita als laboratoris d'embriologia, el doctor Jon Aizpurua, director d'IVF-SPAIN, va mostrar al rector Manuel Palomar i al seu equip tecnologies tan noves a Espanya com el sistema Eeva, que permet visualitzar i predir l'èxit del desenvolupament de cada embrió cultivat.

Així mateix l'equip d'IVF SPAIN, li va mostrar la tasca pionera en l'aplicació del test genètic preconcepcional Recombine, que permet a una parella conèixer els riscos genètics dels seus fills abans fins i tot de l'embaràs i actuar-hi preventivament. El rector es va mostrar gratament sorprès tant per les instal·lacions com pels nous equips amb els quals compta, tant humans com tècnics. Palomar va destacar els excel·lents resultats que s'estan obtenint amb aquesta Càtedra conjunta, que està servint de catalitzadora tant de la recerca, com per a joves talents de la UA, ja que la majoria d'embriòlegs que treballen en IVF-SPAIN són alumnes formats al seu si. A més, a través d'IVF-SPAIN ja són diversos els alumnes de la UA que han trobat treball a Europa com a embriòlegs.

A més de Manuel Palomar, Jon Aizpurua i María José Gómez, en la visita van participar la secretària i el sotssecretari general de la UA, Aránzazu Calzada i Salvador Palazón, respectivament, així com la gerent d'IVF-Spain, Sonia Sierra i el responsable de Comunicació i Desenvolupament, Carlos Bezos.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464