Saltar apartados

La UA prepara una Guia Educativa per a millorar l'alimentació i la salut en zones desfavorides de Nicaragua

D'esquerra a dreta: Eva María Trescastro, Ana Laguna, Juan Llopis i José Ramón Gómez. Dolores Silvestre durant la conferència sobre l'alimentació com a baix cost per a l'objectiu de salut.

Alacant, 23 de gener de 2014

Emmarcat dins d'un projecte de cooperació internacional finançat íntegrament per la Universitat d'Alacant, la Facultat de Ciències de la Salut reuneix avui experts nacionals i internacionals en el seminari “Fam, misèria i malaltia a Llatinoamèrica i el Carib: el paper de la nutrició en les MTD”. “Una trobada que té com a objectiu traslladar totes les aportacions a una Guia Educativa d'intervenció directa a Nicaragua”, ha apuntat Eva María Trescastro, professora d'Infermeria i coordinadora del projecte, durant l'acte d'inauguració del seminari.

La degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna, ha ressaltat durant la seua intervenció, la importància d'aconseguir donar la màxima difusió als resultats de la jornada per a millorar les condicions desfavorables de molts països llatinoamericans. “Estem parlant de regions amb grans desigualtats on més de 167 milions de persones estan condemnades a la misèria i la seua riquesa es concentra solament en el 10% de la població”, ha destacat.

Per la seua banda, el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha assenyalat que, malgrat la reducció dels pressupostos en els últims anys, “per a l'equip de direcció de la UA és important no perdre l'enfocament de cooperació internacional i continuar participant en projectes com el que avui se celebra en aquesta Facultat”.

Com a contrapart del projecte, José Ramón Gómez, director mèdic de Fontilles, ha posat en valor els bons resultats obtinguts gràcies al conveni de col·laboració i treball amb la UA. A més, com a associació que treballa pel dret a la salut i la lluita contra l'exclusió social especialment en malalts de lepra, Gómez ha insistit que més de 240 mil persones pateixen aquesta malaltia, “una patologia predominant en classes desfavorides i que amb un diagnòstic precoç es pot curar”.

El seminari, organitzat conjuntament per la UA, l'Associació Fontilles i la Fundació Bengoa, ha arrancat amb la conferència “La Alimentación: herramienta de bajo coste para el objetivo de salud” de Dolores Silvestre, professora agregada de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Cardenal- Herrera de València.

Coincidint amb la celebració d'aquesta activitat, en la mateixa Facultat de Ciències de la Salut, es pot visitar l'exposició de “100 anys treballant per un món sense lepra” de Fontilles.

 

Notícia relacionada

Experts nacionals i internacionals es reuneixen en la UA per a analitzar les malalties tropicals desateses a Nicaragua

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464