Saltar apartados

Consuelo López: %u201CL%u2019acció alimentària està condicionada pel medi i, la majoria de les vegades, sense reflexió%u201D

Investidura de la doctora Honoris causa Consuelo López Nomdedéu

 

Alacant, 28 de gener de 2014

La nutricionista i experta en alimentació, Consuelo López Nomdedéu ha assegurat que “es necessita un nou enfocament de la problemàtica nutricional tan lligada als estils de vida”. La professora, investida doctora honoris causa per la Universitat d'Alacant a proposta de la Facultat de Ciències de la Salut, ha analitzat com afecten els nous estils a l'alimentació. “S’ha passat d'una economia d'autoconsum a una economia de mercat, de l'estacionalitat, a disposar de tota classe d'aliments en qualsevol època de l'any”, ha explicat, concloent que en l'actualitat, “l’acció alimentària està condicionada pel mitjà i la majoria de les vegades, sense reflexió”.

Com ha recordat la seua padrina, la professora María Eugenia Galiana, Consuelo López Nomdedéu és professora emèrita d'Educació per a la Salut de l'Escola Nacional de Sanitat (Institut de Salut Carlos III), va ser membre de l’equip directiu, en la posada en marxa i coordinació del Programa d'Educació en Alimentació i Nutrició afavorit per UNICEF/FAO/OMS. Ha participat en nombrosos estudis sobre els hàbits alimentaris a Espanya i la seua evolució i va participar en les primeres enquestes fetes en el territori nacional a partir de les quals es van introduir importants programes de formació i conscienciació en salut alimentària.

Durant el seu discurs d'acceptació del doctorat, la professora López ha assegurat que els seus records d'infància i adolescència estan lligats a esdeveniments gastronòmics familiars, dels quals ha conservat “olors, sabors, i maneres de fer!. Segons la nova doctora honoris causa, “menjar bé no és només qüestió de diners, és la necessitat feta saviesa”, cosa que per a ella és una de les raons per a “aprendre a valorar el patrimoni gastronòmic que constitueix un patrimoni cultural alimentari que no hauria de desestimar-se”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464