Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acosta la realitat d'Àfrica als alacantins

Dilluns arranca el cicle Parlem d'Àfrica que tractarà el present africà des de la immigració, el periodisme, el cinema, les revolucions àrabs, els conflictes vigents i la dona

 

Alacant, 30 de gener de 2014

Experts i periodistes especialitzats en el continent africà se citaran la setmana vinent en la Seu Ciutat d'Alacant per a analitzar la realitat d'Àfrica i acostar-la a la població alacantina.

El cicle Parlem d'Àfrica tractarà el present africà i els seus reptes des d'una perspectiva multidisciplinària que aprofundirà en temes com la immigració, el periodisme, el cinema, les revolucions àrabs, els conflictes vigents i la dona africana.

Coordinat per José Naranjo, periodista especialitzat en Àfrica, i Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant, el curs començarà el pròxim dilluns 3 de febrer, a les 20.15 h, amb la ponència “Hablemos de la inmigración” a càrrec de Nicolás Castellano, periodista de la Cadena SER especialitzat en processos migratoris i països del Sud, amb una llarga experiència en la cobertura de catàstrofes naturals, crisis alimentàries i periodisme social. Castellano ha rebut nombrosos premis i és coautor de l'àudiollibre Mi nombre es nadie.

Josefina Bueno assegura que “aquest cicle monogràfic permetrà als assistents conèixer i compartir l'experiència i els coneixements de sis especialistes sobre diversos aspectes d'Àfrica, que es tractaran des de la perspectiva de la informació i la comunicació”.

El cicle té sis sessions, totes els dilluns fins al 10 de març. Xavier Aldekoa (periodista freelance resident a Sud-àfrica i corresponsal de La Vanguardia i Telesur), Beatriz Leal (experta en cinema africà), Beatriz Mesa (corresponsal de cadena Cope i El Periódico de Cataluña al Magrib), Chema Caballero (exmissioner que va dirigir el programa de rehabilitació de xiquets soldat a Sierra Leone i coautor del llibre África no es un país) i Remei Sipi (escriptora guineana, especialista en dona i gènere i diplomada en Educació Infantil), completen l'elenc d'especialistes que hi aportaran la seua visió, coneixement i experiència personal en un intent d’esclarir l'actualitat africana.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464