Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del llibre "Discurso exhortativo sobre la consecución del mejor estado de la República Literaria%u201D

Aquesta publicació de Cosme Damián Savall pertany a la col·lecció “Memoria Literaria de Orihuela”

 

Alacant, 28 de gener de 2014

El discurs acadèmic que el professor-autor d'Oriola, Cosme Damián Savall, va pronunciar en 1531 en la Universitat de València per a inaugurar el curs acadèmic com a primer catedràtic de grec d’aquesta, ha estat segles en l'oblit. La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Oriola l’ha recuperat i editat com a part de la seua col·lecció “Memoria Literaria de Orihuela” amb el títol “Discurso exhortativo sobre la consecución del mejor estado de la República Literaria”.

Demà dimecres 29 de gener, a les 20 h, la Seu Ciutat d'Alacant acollirà la presentació d'aquesta publicació, amb les intervencions de l'edil de Cultura de l'Ajuntament d'Oriola, Rosa Martínez; Helena Rausell, editora literària de l'obra; David Bernabé, catedràtic d'Història Moderna de la UA, i Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant.

Helena Rausell, l'editora literària, assegura que “una publicació és com la resta d'un món perdut del qual ara recuperem un tros esplèndid”. Cosme Damián Savall va ser el primer catedràtic de grec que va tenir la Universitat de València, possible deixeble de Nebrija i deixeble també de Juan Andrés Strany, a més de rector de la universitat durant les Germanies. “Totes les obres de Strany van desaparèixer i el discurs que ara s'edita és una de les últimes baules d'aquell món intel·lectual que després va haver de replegar-se o desaparèixer”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464