Saltar apartados

La UA i Urbana d'Exteriors treballaran juntes en la creació d'un mòdul habitable per a situacions d'emergència

El departament d'Enginyeria civil estudiarà els materials i les estructures més idònies

Alacant, 27 de gener de 2014.

La Universitat d'Alacant i l'empresa alacantina Urbana d'Exteriors han signat aquest matí un contracte per a treballar junts en el desenvolupament d'un modern mòdul que podrà ser emprat com a refugi en situacions de catàstrofe natural, conflictes bèl·lics o moviments migratoris. En la signatura protocol·lària, que ha tingut lloc en el despatx rectoral del Campus de Sant Vicent del Raspeig, han participat el rector, Manuel Palomar i el director financer d'Urbana d'Exteriors i president de CEPYME Alacant, Cristóbal Navarro. El grup de recerca que dirigeix el professor Salvador Ivorra, del Departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant, que també ha assistit a la signatura, serà qui s'encarregue l'anàlisi de les estructures i la selecció de materials que s'empraran en la seua fabricació. Segons Ivorra, en primer lloc es realitzaran totes les proves de resistència necessàries i després es construiran una maqueta i un prototip, a través del Laboratori de Recerca de la Universitat d'Alacant, Fab Lab Alacant, pertanyent a la xarxa internacional de laboratoris Fab Lab creada i liderada pel mundialment reconegut centre de recerca del MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts).

Cristobal Navarro ha explicat que el model està pensat per a casos de refugiats i allotjament militar en conflictes bèl·lics però el seu ús pot fer-se extensiu a esdeveniments de tot tipus. "Amb una estructura rígida, aïllant, transpirable, impermeable i amb dispositius que permeten l'aprofitament dels recursos naturals per a subministrament de llum i aigua potable, mòdul està pensat per a situacions d'emergència, ja que és lleuger, plegable i de fàcil muntatge", ha explicat. Per la seua banda, el rector, ha oferit la possibilitat que una vegada superades les proves d'idoneïtat, puga instal·lar-se un d'aquests mòduls en el campus, en la zona pròxima a l'Escola Politècnica Superior.

A la signatura del conveni han assistit també la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, la directora del secretariat de Transferència de Coneixement, María Jesús Pastor, el director tècnic d'Urbana d'Exteriors, Pedro Sáez i la directora del Projecte, Nathalie Gidrón.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464