Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura ACTUA: una proposta per a convertir idees d'emprenedors en projectes empresarials sòlids

40 mentors participen altruistamente en aquesta iniciativa dirigida a estudiants i persones inscrites en Agències de Desenvolupament Local

Alacant, 30 de gener de 2014

Des d'avui, 30 de gener, fins al pròxim dissabte, 1 de febrer, la Universitat d'Alacant desenvolupa el programa ACTUA, una iniciativa dirigida tant al col·lectiu universitari com a aquelles persones inscrites en les agències de desenvolupament local (ADL) de la província que vulguen implantar una idea de negoci en el mercat.

ACTUA ha arrancat avui a les 16 hores en la sala d'actes de la Facultat d'Econòmiques, de la mà la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, a qui han acompanyat en la taula de presentació el regidor d'Ocupació de l'Ajuntament d'Alacant, Carlos Castillo, la degana de la Facultat d'Econòmiques de la UA, M. Jesús Santa María, el president de Fundeun, Iván Sempere, i la professora Virginia Payá, promotora del programa.

Durant la seua intervenció, la vicerectora ha reconegut l'interès de la Universitat d'Alacant pel foment de l'esperit emprenedor, però també de la responsabilitat, i ha lloat aquest tipus d'iniciatives que permeten que els estudiants "coneguen la forma de dur a terme les seues inquietuds en aquest sentit". Carlos Castillo ha comentat que aquestes experiències poden servir per a atraure iniciatives empresarials reeixides en temps tan convulsos. Per la seua banda, el president de Fundeun, Iván Sempere ha insistit en "la importància de fomentar una actitud emprenedora", cosa en la qual la fundació que presideix fa 25 anys que treballa, ha recordat. "Hem de ser capaços de refundar la societat des de l'emprenedoria i aconseguir reil·lusionar-nos, perquè necessitem que cada vegada hi haja més i millors empreses", ha assegurat.

Al llarg de les tres jornades de treball organitzades per la Universitat d'Alacant a través de Fundeun, l'Observatori d'Inserció Laboral del Vicerectorat d'Estudiants, Impulsa Alacant i el Màster en Direcció i gestió de Pimes, els emprenedors comptaran amb el suport de més de 40 mentors, professionals i emprenedors. L'objectiu és aportar solucions i recursos per a les diferents idees de negoci que es presenten a ACTUA. Els participants poden presentar-se tant amb les seues pròpies idees, com per a col·laborar en el desenvolupament d'altres projectes fomentant el treball en xarxa i l'intercanvi d'impressions professionals.

Tots els participants tindran accés a un mes en el centre de coworking Coffeework d'Alacant i serà tutoritzats per consultors de Consolida tu Negocio i tècnics de l'ADL d'Alacant. A més, els projectes més destacats seran premiats amb serveis de seguiment per part de diverses empreses i disposaran d'un espai en el Centre de Creació d’Empreses de la Universitat d'Alacant durant un any.

 

Més informació sobre ACTUA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464