Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la nova programació cultural ACUA amb 20 espectacles per a febrer, març i abril

La programació aposta pel teatre en valencià, la col·laboració amb el Conservatori Professional José Tomás i la producció pròpia amb la convocatòria d'arts plàstiques “Mulier, Mulieris”

 

Alacant, 29 de gener de 2014

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i el director del Servei de Cultura, Faust Ripoll, han presentat aquest matí la nova programació cultural de la Universitat d'Alacant (ACUA) per als mesos de febrer, març i abril.

La UA ha dissenyat un programa que inclou 20 espectacles, amb una ferma aposta per l'oferta de teatre en valencià, la col·laboració del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás d'Alacant i la producció pròpia amb la Convocatòria d'Arts Plàstiques “Mulier, Mulieris”, com a punts destacats.

L'oferta teatral consta de sis representacions en valencià, que començaran el pròxim dimecres 5 de febrer en el Paranimf (20 h) amb l'obra Quatre-Cents!, posada en escena per la companyia CRIT amb direcció de Pep Sanchís. El Col·legi Major acollirà Nora el dilluns 13 de febrer (20 h) a càrrec de produccions els Soterranis; el 26 de febrer Toni Gomila interpretarà Acorar (20 h) i el 27 Bacantes de Eurípides (12 h) amb el grup teatral La Nau Argo, les dues en el Paranimf. La programació teatral continuarà al març amb Mandíbula Afilada de Saineters Teatre (el dia 11 de març, 12 h, Paranimf) i Lucrècia o Roma Lliure, representada per La Trup (12 de març, 20 h, Paranimf) que inclourà un col·loqui amb els actors després de la funció.

Com a novetat en l'apartat teatral, el vicerector Carles Cortés ha anunciat que l'actor i dramaturg Tomàs Mestre, serà el nou responsable de l'Aula de Teatre de la UA, qui pren el relleu de l'actual director Juan Luis Mira, que deixa la direcció per motius de salut. Entre altres tasques, Mestre reforçarà la col·laboració de la UA amb la Xarxa Alcover.

Joan Amèric obrirà la programació musical de la UA, amb la presentació del seu últim disc DIRECTAment, el 19 de febrer (20 h, Col·legi Major). El MUA serà novament l'escenari dels concerts a càrrec del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás d'Alacant, gràcies a un acord de col·laboració entre les dues institucions pel qual s'oferiran un total de 6 concerts, tots a les 19 h: Piano (27 de febrer i 10 d'abril), Flauta i Piano (6 de març), Quintet de vent (13 de març) i Premis Extraordinaris 2013 (27 de març i 3 d'abril).

El Paranimf acollirà el 5 de març una de les apostes líriques més esperades, Melodías de Mujer, un espectacle que ret homenatge al personatge femení en l'òpera, amb la interpretació de la companyia lírica alacantina Vocemmus. El 20 de març serà el torn de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), que oferirà un concert a benefici d'Alinur (20 h, Paranimf), com a part dels Concerts de Primavera de la UA.

Abril es vestirà de jazz amb el piano d'Albert Nieto (el dia 1, a les 19 h, en el MUA) i el 2 d'abril amb Cotijazz Big Bang sota la direcció de Perico Sambeat (Paranimf, 20 h). L'apartat musical finalitzarà amb La historia del Rock el 8 d'abril (11.30 h, Paranimf) dirigida per Santiago J. Iglesias.

La programació cultural afig també una trobada cinematogràfica i un espectacle de dansa. El director de cinema Chema García Ibarra protagonitzarà una trobada amb el públic en el Col·legi Major el 6 de febrer (19 h), que inclourà una retrospectiva sobre la seua obra, projeccions i xarrada amb el públic.

La dansa arribarà de la mà de la companyia Mou Dansa i la coreògrafa Mónica Cervantes, amb l'espectacle Pure Pleasure (26 de març, 20 h, Paranimf).

ACUA es completa amb diverses exposicions que combinen art i divulgació científica, a més d'activitats integrades en el MUA, sala Aifos i sala Tránsit, entre les quals destaquen la VIII Convocatòria d'Arts Plàstiques “Mulier, Mulieris”, “Humor social: Una generació perduda... o dues”, “Entre Cel i Terra. Paisatges de la Col·lecció del MUA”, “El final de la guerra civil a Alacant: Repressió i exili” o “Imatges Vives. 20 anys de la Xarxa Vives d’Universitats”, entre altres.

La programació cultural manté també els tradicionals Divendres a la Seu, en la Seu Ciutat d'Alacant, que comptarà amb la vetlada musical i poètica Cloc! I altres sons el 21 febrer, amb les actuacions del poeta August Bover i la soprano i violoncel·lista Eulàlia Ara. El 21 de març tindrà lloc l’Homenatge a Mario Benedetti: 5 anys després, a càrrec de cantautors. Rafa Xambó, cantautor, presentarà T'estime tant. Sonetes de Shakespeare; i l'11 abril i el 16 maig el Cor la Sablonara tancarà el cicle.

Per a la promoció de l'activitat cultural aquest quadrimestre la UA ha comptat amb la col·laboració dels estudiants que conformen l'equip de la web serie Contratiempo (https://www.facebook.com/seriecontratiempo) que ha preparat un microcorto promocional.

Versión valenciano

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464