Saltar apartados

Demà comencen a la Universitat d'Alacant les XII Jornades Xarxes de Recerca en Docència Universitària

Més de mil autors i prop de set-centes inscripcions avalen l'interès per l'activitat

 

Alacant, 2 de juliol de 2014

Sota el lema "El reconeixement docent: innovar i investigar amb criteris de qualitat", comencen demà les XII Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària a la Universitat d'Alacant. L'activitat es desenvoluparà a la sala d'actes de l'aulari II els dies 3 i 4 de juliol de 2014. En aquesta edició s'ha incrementat la participació del professorat de la UA i extern, amb 1.095 autors i coautors que exposaran 216 comunicacions, 116 de forma oral i les altres 100 en forma de pòsters. A més, el nombre d'inscripcions arriba a 679.

La cita, de caràcter acadèmic i investigador divideix la seua programació entorn d'aquests nuclis temàtics: innovación tecnològica, innovació docent, metodologies en el procés d'ensenyament-aprenentatge, l'avaluació (aplicació de sistemes i contribució a la millora dels resultats en l'ensenyament universitari), i la formació universitària en l'ensenyament actual (necessitats i expectatives).

Aquestes jornades són l'espai on tota la comunitat universitària, ja que també hi participen alumnes, personal d'administració i serveis i professorat d'altres cicles formatius, pot transferir les seues estratègies i resultats de recerca. Les Jornades de Xarxes han assumit durant totes les seues edicions una missió fonamental en la Universitat: la recerca, la innovació i la transmissió de coneixements. La transferència de coneixement constitueix un potencial i un dels objectius més rellevants.

M. Cecilia Gómez Lucas, vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat de la UA, inaugura, demà dijous 3, les XII Jornades, a les 10.00 h i a la sala d'actes de l'aulari II. Tres conferències, dos panells d'experts i taules de comunicacions componen la programació. La ponència inaugural serà pronunciada per Jacobo Navarro de Peralta García, director general de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP). La jornada prosseguirà amb el primer panell d'experts (Del compromís de docents i estudiants en el model de l'ensenyament actual universitari). Elvira Juárez Casalengua, de la Unitat d'Avaluació de Qualitat i Planificació Estratègica (ANECA) impartirà, de vesprada, la segona ponència. El divendres 4, la degana de la Facultat d'Educació, María Ángeles Martínez Ruiz, farà l'última de les tres ponències.

El programa Xarxes està associat a la formació del professorat. Per això, es beneficia de comptar amb un seguiment mensual i ve acompanyat de pla de formació i suport que ofereix l'Institut de Ciències de l'Educació, organitzadors i promotors del projecte, al costat del Vicerectorat d'Estudis, Formació i Qualitat.

Clausurarà les Jornades Manuel Palomar Sanz, rector de la UA.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464