Saltar apartados

La UA i Alacant Accessible col·laboren per a millorar l'accés a espais públics de persones amb mobilitat reduïda

El rector de la UA, Manuel Palomar, amb la presidenta d'Alacant Accessible, Llanos Rodríguez, durant la signatura

Foto família assistents a la signatura (d'esq. a dta.): Elia Gutiérrez, Rafael Muñoz, Manuel Palomar, Julio Luján, Fernando Yarza i Llanos Rodríguez

 

Alacant, 1 de juliol de 2014

Amb l'objectiu de consolidar el treball conjunt de la Universitat d'Alacant i l'associació Alacant Accessible en matèria de formació, divulgació i recerca, el rector, Manuel Palomar, i la directora de l'organització, Llanos Rodríguez, van subscriure ahir un conveni marc de col·laboració.

Palomar i Rodríguez van mostrar la seua disposició a col·laborar en campanyes de conscienciació, perfeccionar el Pla d'Accessibilitat de la UA, aconseguir finançament conjunt i dur a terme tallers que comporten la millora de l'accés a tots els espais públics de persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, l'associació té especial interès a treballar amb el personal tècnic i alumnat d'àrees com a treball social, enginyeria o arquitectura, entre altres estudis.

Una de les primeres propostes d'Alacant Accessible és posar a la disposició de la Universitat d'Alacant la seua exposició itinerant "Una ciutat per a tots". Es tracta d'una mostra fotogràfica que recopila imatges de l'entorn d'Alacant, que té l'objectiu de donar a conèixer les dificultats que tenen les persones amb mobilitat reduïda per a moure's per la ciutat, a més de difondre bones pràctiques, propostes de millora i estratègies d'actuació per a aconseguir una ciutat més accessible a tothom.

A l'acte també van assistir Rafael Muñoz (vicerector de Campus i Sostenibilitat), Elia Gutiérrez (directora de Desenvolupament de Campus), David Fontcuberta (becari), Julio Luján (tresorer d'Alacant Accessible) i Fernando Yarza (arquitecte tècnic i col·laborador de l'associació).

 

Alacant Accessible

L'associació Alacant Accessible treballa per a aconseguir que Alacant siga accessible per a tots en igualtat de condicions i evitar, així, que el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda es trobe en situació de vulnerabilitat i exclusió social respecte de la resta de ciutadans.

Entre les seues iniciatives destaca la intervenció en actuacions i procediments urbanístics, la divulgació i realització d'accions de conscienciació ciutadana sobre els drets d'accés a tots els espais públics de les persones amb mobilitat reduïda i el fet de donar a conèixer la realitat urbanística de la ciutat d'Alacant i el seu planejament en matèria d'accessibilitat universal.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464