Saltar apartados

NANOMOL de la UA rep demà finançament per a recerca de la Fundació Iberdrola en un acte presidit pels reis d'Espanya

 Titànies TiO2-DHP i TiO2-PPD patentades pel grup NANOMOL de la UA

 

Alacant, 2 de juliol de 2014

La doctora Elena Serrano Torregrosa, del grup de recerca de la Universitat d'Alacant "Laboratori de Nanotecnologia Molecular" (www.nanomol.es), rebrà, demà, dijous 3 de juliol, en un acte que presidiran els reis d'Espanya, una de les ajudes que la Fundació Iberdrola atorga anualment per a finançar projectes de recerca en energia i medi ambient, que estiguen proposats per joves investigadors. Aquestes ajudes tenen una dotació anual de 20.000 euros. El rei Felip VI en lliurarà el diploma acreditatiu.

Els avaluadors de la Fundació Iberdrola van considerar especialment interessant la proposta de la doctora Elena Serrano Torregrosa, centrada en la producció de nanotitànies per a aplicacions en fotocatàlisi i cel·les solars, i ha sigut una de les vint seleccionades a tot l'estat. L'acte de lliurament serà a les 11.30 h, a l'amfiteatre de la Casa d'Amèrica de Madrid i comptarà, a més, amb l'assistència del president d'Iberdrola, el president de la Fundació Iberdrola i representants d'universitats.

Recentment la Universitat d'Alacant ha sol·licitat la patent Procediment per a la síntesi de titànies funcionalitzades in situ i l'ús d'aquestes, de la qual Elena Serrano Torregrosa, Javier García Martínez (premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2014 i director del grup Nanomol) i la investigadora predoctoral Marisa Rico Santacruz són coinventors. Aquesta patent s'ha desenvolupat en el grup de recerca Nanomol de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb la Universitat de la Rioja. Aquestes titànies són excel·lents per a aplicacions mediambientals basades en la llum solar, ja que abasten des de l'energia fotovoltàica (cel·les solars) fins a la generació de superfícies autonetejables i l'eliminació de contaminants atmosfèrics.

El programa d'ajudes a la recerca en energia i medi ambient de la Fundació Iberdrola està adreçat a joves investigadors que estiguen desenvolupant un treball en les àrees d'energia i medi ambient, en el marc d'una universitat o centre de recerca dins del territori espanyol. L'objectiu és promoure la recerca en aquelles matèries dirigides al desenvolupament d'un model energètic sostenible, projectes d'I+D+i, a més de programes que fomenten l'avanç en el camp de la sostenibilitat energètica.

El Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la UA investiga el camp dels nanomaterials i les posteriors aplicacions tant en la producció i l'emmagatzematge d'energia com en l'àrea de catàlisi heterogènia. Actualment, les principals línies de recerca en què treballen són titànies fotoactives per a aplicacions en energia i medi ambient, desenvolupament de mesoporositat en zeolites per a aplicacions en el refinament de petroli i en la valorització de biomassa, desenvolupament de catalitzadors per a la generació d'hidrogen i preparació de catalitzadors heterogenis basats en la incorporació de nanopartícules metàl·liques i complexos de coordinació en materials mesoporosos.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464