Saltar apartados

La UA facilita el reconeixement dels crèdits de les activitats de formació integral dels seus estudiants

El Consell de Govern modifica el Reglament per a agilitar la seua incorporació a l'expedient acadèmic

Alacant, 18 de juliol de 2014

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat aquest matí, en l'última sessió plenària del curs acadèmic, la modificació del Reglament per al reconeixement acadèmic d'activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació. Segons la vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, els canvis responen a la "intenció de facilitar la incorporació a l'expedient acadèmic dels sis crèdits que es poden aconseguir per la realització d'aquest tipus d'activitats, dirigides al foment de la formació integral de l'estudiant com a universitari i com a ciutadà". La modificació permet que es puguen obtenir els sis crèdits en un mateix curs acadèmic i es puga optar per realitzar-los en una sola o en diverses activitats, cosa que abans no era possible. A més, segons apunta la vicerectora, "els crèdits s'incorporen a l'expedient quan es cursen, no cal esperar al final dels estudis, com ocorria fins ara, la qual cosa sens dubte beneficiarà l'alumnat, que pot comptar amb ells en l'expedient a l'hora de sol·licitar beques", explica.

Amb aquests canvis, que suposen una "simplificació dels requisits", com assegura Gómez, la Universitat d'Alacant s'avança a les necessitats del col·lectiu estudiantil, facilitant-li el reconeixement d'uns crèdits necessaris per a l'expedient, que ara podran planificar d'una manera més reflexiva.

 

Informe del rector

Com és habitual, el Consell de Govern ha començat amb un informe del rector, en el qual ha donat compte de les dades de preinscripció de la Universitat d'Alacant,  de les quals ha reconegut sentir-se "molt satisfet en haver-se cobert el 90.5 % de les places de nou ingrés previstes".

Manuel Palomar també ha informat el Consell que aquesta vesprada està prevista la celebració de la reunió entre els cinc rectors de les universitats públiques valencianes i els consellers d'Educació i d'Hisenda de la Generalitat Valenciana, María José Catalá i Juan Carlos Moragues respectivament, en la qual s'abordaran, principalment, el finançament i el deute pendent. El rector ha explicat la intenció de sol·licitar la incorporació d'una mensualitat més, la que faria 14, a les 13 actuals que ingressa la Generalitat a les universitats. Segons ha informat la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, "això ens permetria recuperar una part del deute pendent i faria més suportable la situació actual de les nostres tresoreries".

Una altra de les reivindicacions que es plantejarà aquesta vesprada és que la Generalitat Valenciana assumisca la titularitat del deute que les universitats mantenen amb les entitats financeres i el Banc Europeu d'Inversions, cosa que, segons ha explicat la vicerectorat, "no els suposaria un cost afegit, perquè ja es té en compte en el deute pendent de la Comunitat, i per a les universitats significaria un sanejament important en els comptes per l'eliminació de despeses financeres". La tercera de les peticions que es vol fer és que la Generalitat Valenciana es faça càrrec d'una part del finançament de les obres de les universitats cosa que, tal com assegura el rector, "pal·liaria la paràlisi d'inversió que patim en els últims quatre anys".

Finalment, Palomar s'ha referit en el seu informe al nomenament del nou director general d'Universitats, Estudis Superiors i Ciència de la Conselleria d'Educació, Felipe Palau, presentat oficialment en el Consell General d'Universitats celebrat el passat 2 de juliol. De la reunió, el rector n'ha destacat l'informe favorable del Consell a la creació dels dos nous instituts universitaris proposats per la Universitat d'Alacant, un dedicat als estudis de gènere i l'altre a l'arqueologia; es preveu la seua aprovació definitiva per al pròxim curs.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464