Saltar apartados

La UA col·labora en la revitalització del patrimoni dels habitatges coves del municipi granadí d'Huéscar

 

Instants de la signatura dels tres convenis subscrits Amparo Navarro, vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, i Mariano García, president del Grup desenvolupe rural altiplà de Granada Amparo Navarro, vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, i els gerents de Cuevas d'Huéscar La Ferradura SL, Ángel Hernández i Isabel Fernández

Alacant, 22 de juliol de 2014

A través de la signatura de tres convenis marc, la Universitat d'Alacant col·laborarà en la formació i desenvolupament de recerques relacionades amb la gestió i conservació del patrimoni de les cases cova en el municipi de Huéscar, a la província de Granada.

En concret, a través del professor del Departament d'Edificació i Urbanisme de la UA Antonio Jiménez, la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i el subsecretari general Salvador Palazón s'han reunit aquest matí amb diferents representants de les entitats signatàries, com ara l'alcalde d'Huéscar, José M. Martínez; el president del Grup de Desenvolupament Rural de l'Altiplà de Granada, Mariano García; amb els gerents de l'empresa Cuevas de Huéscar La Herradura SL Ángel Hernández i Isabel Fernández; així com amb diversos propietaris de cases cova, per a conèixer la realitat d'aquest patrimoni cultural, natural i arquitectònic de la província de Granada.

Un dels primers objectius d'aquest projecte, assenyala el professor Antonio Jiménez, és dinamitzar l'economia de la zona a través de la revitalització de 72 cases cova. "A més, volem obrir el projecte a investigadors d'universitats de Milà i Nova York, que complementen aspectes urbans i d'intervenció i gestió patrimonial", apunta. Des de la UA, tant Amparo Navarro com Salvador Palazón s'han mostrat molt interessats en aquesta nova via de treball per la proximitat territorial, i pel "vincle tan estret mantingut sempre amb Granada". Així mateix, han proposat a les diferents entitats col·laborar en la formació de l'alumnat de màsters relacionats amb desenvolupament local, innovació territorial i gestió del patrimoni, amb visites a l'entorn.

 

Foto de família dels assistents a l'acte

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464