Saltar apartados

Sociologia I i Prevenció de la UA conclouen el primer projecte pilot per a desenvolupar capacitats i augmentar autoconfiança en els estudiants

 

Alacant, 23 de juliol de 2014

Tothom sap que planificar horaris, controlar emocions, reflexionar, conèixer-se u mateix i aclarir els objectius personals i professionals són necessitats que, avui dia, no atenem com cal i encara menys dins de l'aula, però són imprescindibles per al desenvolupament personal i professional de l'individu. Això és el que han portat a la pràctica, durant aquest curs acadèmic, alumnes de Sociologia. Una dotzena d'estudiants voluntaris de primer i quart curs del grau de Sociologia han participat en el projecte pilot Desenvolupament estratègic i lideratge personal-professional d'alumnes de la Universitat d'Alacant, una iniciatica del Servei de Prevenció de la UA amb el Departament de Sociologia duta a terme al llarg de tot el curs acadèmic 2013-2014.

L'objectiu d'aquest projecte pilot de coaching en estudiants de la UA ha sigut fomentar l'autoconeixement i la relació-comunicació amb l'entorn, el lideratge personal-professional i la gestió de les relacions humanes. Els estudiants han manifestat la seua satisfacció. "He aconseguit planificar un horari real, que he complit i adaptat durant l'any, per a organitzar el meu temps de classes, estudi, oci i atenció personal. Això m'ha permès acabar el curs amb bons resultats", expressava un alumne de primer de Sociologia. "M'ha servit per a aprendre a controlar emocions i eliminar problemes i bloquejos que tenia respecte de la gent", declara una alumna de quart curs. Raúl Ruiz Callado, director del Departament de Sociologia I, explica que l'elecció d'alumnat de primer i quart curs universitari respon al fet que ells són els qui més es poden beneficiar d'aquest projecte ja que, tant els uns com els altres, han d'afrontar determinats problemes d'adaptació a nivell curricular i professional.

Segons Laura Sánchez Menasanch, tècnica del Servei de Prevenció de la UA, és la primera experiència d'aquest tipus a la UA, en la qual la confidencialitat és una part molt important. La metodologia emprada constava d'entrevistes personals mantingudes per la tècnic de prevenció amb cadascun dels estudiants, d'una hora i mitja o dues de durada, aproximadament. En aquestes sessions s'han treballat preguntes com ara els punts forts i febles de cada persona, els bloquejos de cadascú, els desenvolupament de capacitats, la intel·ligència emocional, l'autoconfiança i la seguretat en u mateix. Amb tot això, aclareix la tècnic del Servei, es va percebent la realitat des d'altres punts de vista i es tenen en compte altres opcions abans no plantejades, fins a arribar a decidir l'opció més adequada. El benefici és l'increment de la confiança en u mateix, l'augment de l'autoestima. "Genera autoconfiança ser conscient que tu prens les teues decisions, alhora es treballa la culpa i els judicis de valor sobre un mateix", assegura Laura Sánchez.

El pròxim curs acadèmic 2014-2015, el Servei de Prevenció i el Departament de Sociologia I de la UA tornaran a repetir projecte, atès l'èxit obtingut. Tal com reconeix la tècnica especialista del Servei formada en coaching i que ha exercit aquest paper "invertir en un mateix és molt rendible".

 

Enllaços:
http://sp.ua.es/va/servei-de-prevencio.html
http://web.ua.es/va/dsoc1/departament-de-sociologia-i.html

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464