Saltar apartados

Un congrés de la UA aplegarà a Alacant experts internacionals sobre seguretat de la informació i criptologia

En RECSI XIII participaran tots els grups de recerca espanyols que desenvolupen aquests temes

 

Alacant, 28 de juliol de 2014

El grup de Criptologia i Seguretat Computacional de la Universitat d'Alacant organitza la XIII Reunió Espanyola sobre Criptologia i Seguretat de la Informació (RECSI), que tindrà lloc a l'hotel Abba Centrum d'Alacant, del 2 al 5 de setembre. Es tracta del congrés científic espanyol de referència a Espanya en l'àmbit de la criptologia i la seguretat en les TIC, en el qual s'apleguen cada dos anys els principals investigadors espanyols i d'altres nacionalitats en aquesta disciplina, amb la finalitat de compartir els resultats més recents de la seua recerca. Garantir la seguretat dins de les xarxes és un tema complex i multidisciplinari. Per això, hi participaran especialistes de diverses disciplines, que abasten des de camps pràctics, com és el cas de la seguretat en els sistemes mòbils, fins a aspectes teoricomatemàtics, com ara la criptografia quàntica. El congrés està obert tant a experts com a públic en general.

El programa previst en RECSI XIII inclou dues conferències plenàries, la primera impartida per Moti Yung i la segona per Juan Tena Ayuso, i la presentació de 58 treballs sobre qüestions com la seguretat en dispositius mòbils, la seguretat en xarxes o la criptoanàlisi. Moti Yung és un dels responsables de seguretat de Google, la companyia que ha desenvolupat el sistema Android, i és especialista en criptografia. Yung és autor del concepte criptovirologia, que respon a generar virus xifrats amb una clau pública, amb criptografia, de manera que no siguen interceptats pels detectors habituals, cosa que fa necessari, per a detectar-los, conèixer una clau privada. Juan Tena Ayuso és doctor en Teoria de Nombres per la Universitat de Grenoble (1973) i en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid (1973), és a més catedràtic de la Universitat de Valladolid.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464