Saltar apartados

La UA col·labora amb Diversitat LGTBI Alacant per a la lluita per la igualtat i en contra de la discriminació

A través d'un acord marc, es reconeix a la institució acadèmica com a referent per a obrir noves línies de recerca sobre les diferents realitats d'aquest col·lectiu.

Alacant, 8 de juliol de 2014

Amb l'objectiu de conscienciar, sensibilitzar i treballar per una societat igualitària i no sexista, la Universitat d'Alacant i l'associació Diversitat LGTBI Alacant van signar ahir un acord marc que reconeix a la institució acadèmica com a entitat de referència en l'educació per la igualtat, especialment, de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

Durant l'acte, Juan David Santiago Torres, secretari general de Diversitat, va destacar el paper fonamental de la UA amb la igualtat i va coincidir amb el rector, Manuel Palomar, en el fet que "aquest conveni posa sobre el paper les moltes accions en què les dues institucions col·laboren des de fa més de dos anys". En aquest sentit, a més de reconèixer aquest treball mutu, des de Diversitat LGTBI Alacant aposten per l'obertura de noves línies de recerca, que puguen vehicular-se a través de la institució acadèmica, sobre les diverses realitats que afecten aquest col·lectiu.

Per la seua banda, Palomar va reconèixer el treball personal de Juan David Santiago Torres: "gràcies a la seua implicació i tenacitat ha sigut possible aquesta col·laboració". El rector ha assenyalat que la UA "és una universitat oberta que creu en la societat i està present en les seues diferents realitats. De fet, la base d'aquesta col·laboració se centra en les persones que enriqueixen les relacions i les afermen".

Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, va apuntar que "el conveni és un marc estable col·laboració que consolida el camí fet i amb el qual queda clar tot el que podem fer". David Morcillo, president del Consell d'Estudiants, amb el qual Diversitat manté un treball continu, va mostrar la seua disposició a "col·laborar en qualsevol acció en temes d'igualtat".

El secretari general de Diversitat LGTBI Alacant va estar acompanyat per Juan Antonio Ferriz, membre de la directiva, i per representants d'entitats col·laboradores com Yolanda Díaz (UGT), María Candelas (CCOO), Ernert Gómez (Gaylespol, associació de policies gais i lesbianes) i Paco Moreno (Consell d'Estudiants de la UA).

 

 Notícia relaciona

La Universitat d'Alacant rebrà el Premi a la Igualtat en els primers Premis Angie Simonis

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464