Saltar apartados

La Universitat d'Alacant participa en les visites subaquàtiques al derelicte Bou Ferrer de la Vila Joiosa

El Bou Ferrer és un dels jaciments arqueològics submarins més importants que existeixen amb un alt grau de conservació tant del casc com de la càrrega

Les visites subaquàtiques tenen com a objectiu fer accessible a tot el món el vaixell del S.I enfonsat a 25 metres de profunditat

Alacant, 8 de juliol de 2014

La Universitat d'Alacant, a través del vicerectorat de Cultura i de la Fundació General, participen en el projecte per a fer accessible el derelicte Bou Ferrer que es troba a la Vila Joiosa, un vaixell romà enfonsat molt prop de la costa al S.I.Les visites al vaixell es fan de la mà de Carles de Juan, arqueòleg subaquàtic i el tècnic José Antonio Moya, tots dos de la Fundació General de la Universitat d'Alacant i permeten fer un recorregut pel derelicte, oferint l'oportunitat de veure de prop un autèntic tresor arqueològic.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, que ha tingut l'oportunitat de visitar el jaciment, ha destacat la importància del derelicte “des del punt de vista arqueològic”, però també ha demanat “un projecte més ambiciós que permeta posar en valor el patrimoni subaquàtic de La Vila, també des del punt de vista turístic”, per al que ha demanat “suport de les institucions” per a desenvolupar el projecte i continuar amb les excavacions.

Les visites inclouen una visita als magatzems del museu amb una xerrada als visitants que poden veure i tocar el material que s'ha recuperat fins ara del vaixell romà enfonsat.

L'arqueòleg, Carles de Juan, ha explicat que el vaixell “és un dels més grans de la flota romana de l'època, el S.I”, i que pertanyia a la família imperial, encara que no s'ha pogut encara determinar a quin emperador en concret.

El projecte d'accessibilitat es du a terme juntament amb la conselleria d'Educació i Cultura, l'ajuntament de La Vila Joiosa i el club aquàtic Alisub.    

 

Enllaços relacionats

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464