Saltar apartados

El professor Javier García i l'antic alumne Enrique Sentana, premis Jaume I 2014

 

Alacant, 3 de juny 2014

El professor Javier García, del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant, serà guardonat amb el Premi Jaume I en Noves Tecnologies. La decisió s'acaba de fer pública després de les deliberacions del jurat compost per 80 persones, 19 d'elles Premi Nobel. Atorgats per la Fundació Premis Rei Jaume I, que presideix el professor Santiago Grisolía, els premis compleixen enguany el 26 aniversari des que es van crear amb l'objectiu de conjuminar, en estudis i recerca, entitats científiques i empresarials per a la promoció de la recerca i el desenvolupament científic a Espanya.

Fundador juntament amb el nord-americà Andrew Dougherty de la startup Rive Technology, Javier García és també vicepresident del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial. Està considerat com un dels investigadors alacantins de major projecció internacional, principalment en matèria de nanotecnologia aplicada als hidrocarburs, amb el revolucionari objectiu de transformar el refinatge de petroli. No en va, les seues recerques han sigut destacades en diferents ocasions per centres com el MIT, Institut Tecnològic de Masachussets, un dels més prestigiosos del món per al foment de la transferència tecnològica i la creació d'empreses.

 

 

 

Enrique Sentana, Alumni UA, rebrà el Jaime I d'Economia

El guardó d'Economia enguany reconeixerà a l'antic alumne de la Universitat d'Alacant, Enrique Sentana, de qui s'han destacat les seues contribucions en l'economia financera, desenvolupant mètodes per a manejar volatilitats i correlacions que varien amb el pas del temps. Sentana, que va realitzar la seua tesina sota l'adreça d'Andrés Pedreño, ha sigut president de l'Associació Espanyola d'Economia i de l'Associació Espanyola de Finances. Es va doctorar en Economia per la London School of Economics i, actualment treballa per al Centre d'Estudis Monetaris i Financers (Cemfi).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464