Saltar apartados

L'ambaixador algerià a Espanya aposta per la creació d'una càtedra a Orà dirigida per la Universitat d'Alacant

Les dues institucions coincideixen que el millor vincle de cooperació internacional i comercial és l'educació i el coneixement

D'esquerra a dreta: Vicente Zaragoza, Naïma Benaïcha, Fouad Sidi, Manuel Palomar, Enrique Peláez i el periodista de TVE, Bouziane Khodja. Mohammed Haneche, Manuel Palomar y Bouziane Khodja.

 

Alacant, 6 de juny de 2014

“Algèria és una oportunitat d'or per a les empreses alacantines”. Aquesta va ser una de les frases que més repetien els assistents a la trobada “Futur d'Algèria: perspectives del desenvolupament polític i socioeconòmic. Present i futur de la cooperació entre Espanya i Algèria”, celebrada en la vesprada d'ahir en la Seu d'Alacant.

Durant la sessió dedicada a experiències comercials en el país veí, Enrique Peláez, director general internacional d'ECISA; Fouad Sidi, gerent d'ARCOPRIM, membre de la Cambra de Comerç d'Orà i membre de la Cambra de Comerç Hispanoalgeriana; i Vicente Zaragoza, gerent d'Integral Servies i Estudi 030 Arquitectura, van coincidir a assenyalar “les possibilitats de treball i d'aliances estratègiques de les empreses espanyoles en aquest territori en tots els sectors, no solament en construcció”. En aquest sentit, van destacar que el procés d'integració en ciutats com Orà és senzill ja que “compartim els mateixos valors i existeix més afinitat cultural que fins i tot amb altres països europeus i àrabs”, va afirmar el representant d'ECISA.

En l'àmbit acadèmic, tant el rector, Manuel Palomar, com Naïma Benaïcha, professora de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA, van explicar l'estreta relació existent entre la Universitat d'Alacant i universitats i institucions algerianes amb diversos convenis de col·laboració subscrits. Actualment, sis estudiants es troben en la Universitat d'Orà, Alger, i en l'Institut Superior de Traducció gràcies a programes d'intercanvi i pràctiques externes.

Un dels objectius de la institució acadèmica és ampliar els vincles acadèmics a tots els perfils professionals dels estudiants, no solament els relacionats amb estudis àrabs i islàmics, i potenciar el valor tecnològic que poden aportar les empreses alacantines en tots els sectors.

Així mateix, l'ambaixador algerià a Espanya, Mohammed Haneche, en la intervenció, a més d'explicar el context polític, social i econòmic del seu país d'origen, va insistir que “el millor vincle de cooperació internacional i comercial és l'educació i el coneixement”. De fet, el diplomàtic va apostar per la creació d'un càtedra en la regió d'Orà dirigida per la Universitat d'Alacant per a afavorir l'ensenyament del castellà i formar doctorands.

 

Notícia relacionada:

La Seu d'Alacant acull demà una taula redona per a analitzar les perspectives de desenvolupament polític i socioeconòmic d'Algèria

 

Públic assistent.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464