Saltar apartados

L'ambaixador d'Algèria a Espanya, Mohammed Haneche, analitza l'estat de les relacions entre els dos països en la UA

El territori algerià es presenta com la primera destinació de les empreses espanyoles al Mediterrani

Imatge del port d'Orà, ciutat amb la qual Alacant manté intenses relacions històriques i comercials

 

Alacant, 2 de juny de 2014

Amb l'objectiu de fomentar les relacions de la societat, empreses i institucions espanyoles i algerianes, la Universitat d'Alacant presenta la trobada d'anàlisi “Futur d'Algèria: perspectives del desenvolupament polític i socioeconòmic. Present i futur de la cooperació entre Espanya i Algèria”. L'acte, que tindrà lloc el pròxim dijous 5 de juny a les 19 h en la Seu d'Alacant, comptarà amb la intervenció del rector, Manuel Palomar, i de l'ambaixador d'Algèria a Espanya, Mohammed Haneche.

Atesa la proximitat entre la ciutat algeriana d'Orà i Alacant i a les seues intenses relacions històriques i contemporànies, la internacionalització de les empreses alacantines serà un dels punts que s’hi tractaran. En aquest sentit, l'ambaixador oferirà un panorama ampli de la governança a Algèria, de les reformes polítiques en curs, així com de la construcció d'una sòlida cooperació entre Algèria i Espanya. El volum dels intercanvis comercials registrats per Espanya en 2013, estimats en 15.000 milions de dòlars, situen el nostre país com a primer soci comercial d'Algèria, on ja hi ha diverses empreses espanyoles, al mateix temps que aquest país es presenta com la primera destinació de les empreses espanyoles al Mediterrani.

D'altra banda, una part de la trobada estarà dedicada a la diplomàcia cultural i universitària que fa la UA amb diferents convenis i accions en el país veí, i les activitats del qual tenen un enfocament de cooperació cultural i formació dels estudiants dels dos països.

A l'acte també assistiran diplomàtics del Consolat d'Algèria a Alacant i autoritats locals; representants de la Cambra de Comerç Hispanoalgeriana i de la Cambra de Comerç d'Orà i d'Alacant; presidents i representants de federacions i associacions professionals, d'empresaris i representants de diferents col·lectius alacantins i algerians; així com professors i investigadors de la Universitat d'Alacant.

 

PROGRAMA DE LA TROBADA

19.00h. Recepció d'autoritats i assistents amb te i pastissos algerians.

19.10h. Presentació de l'acte a càrrec del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.

19.20h. Taula redona:

“Realidad de la cooperación hispano-algeriana: Teorías i Experiencias”. Participació de representants espanyols i algerians.

19.45h. Pausa.

19.50h. Conferència de Mohamed Haneche, ambaixador d'Algèria a Espanya.

20.20h. Debat, conclusions i propostes.

21.00h. Final de la trobada.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464