Saltar apartados

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ret homenatge a l'escriptor i professor de la UA Gaspar Jaén

L'homenatge tindrà lloc demà divendres durant l'acte de lliurament de premis de la crítica dels escriptors valencians

 

Alacant, 5 de juny de 2014

El Reial Club de Regates d'Alacant acollirà demà divendres 6 juny, a les 21 h, l'Acte de Lliurament dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, en el qual es retrà homenatge al poeta, arquitecte i professor de la UA, Gaspar Jaén i Urban, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant.

El director de l'Aula de Teatre de la UA, Tomàs Mestre, presentarà l'acte organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana que enguany ha decidit atorgar els guardons a Un somni profund. Dietari d'un curs de literatura universal (Viena), d'Enric Iborra, en la modalitat d'assaig. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel i amb il·lustracions de Ricardo Maniscalchi.

El premi de literatura juvenil recau enguany en la novel·la de Xavier Aliaga El meu nom no és Irina (Andana) i Joan Francesc Mira s’emporta el premi de narrativa, pel llibre de memòries El tramvia groc (Proa). Josep Amelgar rebrà el premi de poesia per Llambreig (Tría Llibres) i, finalment, la modalitat de teatre ha guardonat a l'obra Àfrica (Ona), de Joan Manuel Matoses.

La Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit també atorgar el Premi de difusió de la literatura catalana a l’Associació El Tempir.

Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita integren el jurat d'aquesta edició, uns premis que guardonen les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant 2013.

L’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana convoca aquests premis des de 1991 i enguany compten amb el patrocini de la Universitat d'Alacant i de la Institució de les Lletres Catalanes.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464