Saltar apartados

L'entrenador de bàsquet, Pedro Ferrándiz, rebrà el Llorer d'Or de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 4 de juny de 2014

“Per la seua trajectòria professional com a entrenador de bàsquet”, la Universitat d'Alacant lliurarà el Llorer d'Or a l’esportista alacantí, Pedro Ferrándiz. L'acte tindrà lloc el pròxim dijous, dia 5 de juny, a partir de les 12 h, en el Paranimf de la Universitat, coincidint amb l’Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2013-14.

Aquest guardó es concedeix a “persones o institucions amb un prestigi excel·lent” i en l'àmbit esportiu s'ha lliurat a personalitats com Arancha Sánchez Vicario.

Nascut a Alacant al novembre de 1928, Pedro Ferrándiz va obtenir el títol d'entrenador nacional de bàsquet el 1951 i va ocupar la primera plaça de professor de bàsquet creada en l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF). Durant la seua fase com a entrenador del Real Madrid (1959-1975) va guanyar 12 Lligues espanyoles, 11 Copes d'Espanya i 4 Copes d'Europa, la qual cosa l’acredita com un dels millors entrenadors europeus de bàsquet de tots els temps.

Ferrándiz va ser també soci fundador de l'Associació Mundial d'Entrenadors de Bàsquet, en la qual va ocupar el càrrec de primer president. Actualment és acadèmic numerari de la Il·lustre Acadèmia Mundial de les Ciències, Tecnologia i Formació Professional (CTFP) i president d'honor del Col·legi Alacantí d'Entrenadors de Bàsquet. Entre altres distincions ha rebut la Gran Creu de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu a Espanya, el Collaret de l'Ordre Olímpica del COI, l'Ordre del Mèrit de la FIBA, el Premi Nacional a les Arts i Ciències Aplicades a l'Esport, el del Comitè Olímpic Español als Valors Olímpics, la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu d'Espanya, la Insígnia d'Or i Brillants de la Federació Espanyola de Bàsquet, la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu de la Comunitat Valenciana i el Premi especial de la Diputació d'Alacant.

El 1991 es va crear en el seu honor la Fundació Pedro Ferrándiz amb seu a Alcobendas, que alberga el Museu del Bàsquet i la major biblioteca del món dedicada a aquest esport.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464