Saltar apartados

La UA dirigeix un programa per a prevenir conductes addictives en els més joves a través de l'esport

 Imatges d'una de les sessions fetes amb monitors i entrenadors de la província en la Universitat d'Alacant.

 

Alacant, 6 de juny de 2014

L'àrea del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, junt amb l'Àrea d'Igualtat i Joventut de la Diputació d'Alacant, han posat en marxa un programa per a prevenir conductes addictives i fomentar un desenvolupament positiu dels joves a través de l'esport.

Aquesta iniciativa consisteix a dotar amb recursos innovadors i estratègies pràctiques un total de 150 monitors i entrenadors de vuit municipis de la província (Almoradí, Benidorm, Elx, Ibi, el Pilar de la Foradada, Sant Joan, Santa Pola i la Nucia), per a fomentar valors educatius i un estil de vida saludable amb l'activitat física i l'esport.

El programa Esport per a la prevenció i el desenvolupament positiu (DpDp), dirigit per Federico Carreres, doctor en Ciències de l'Esport i professor associat de la Facultat d'Educació de la UA, va arrancar ahir en les instal·lacions del Campus i comptarà amb tres fases. “Amb una durada d'un any, primerament formarem els entrenadors i monitors perquè després, en la segona fase, siguen ells mateixos els que hi apliquen les estratègies adquirides. Finalment, en el mes de setembre, avaluarem l'impacte i canvis de conducta en els joves”, explica Carreres.

Juan M. Cortell, vicedegà de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la UA, afirma que aquest projecte promou la concepció de l'activitat física i de l'esport com un element clau per a consolidar un estil de vida saludable i un desenvolupament emocional i social dels xiquets i adolescents. “A més, afavoreix que els entrenadors es convertisquen en agents positius per a contribuir al fet que els més joves traslladen aquests valors a altres àrees de la seua vida, com la familiar i acadèmica”, hi apunta.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464