Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Fundació Vodafone Espanya col·laboren a millorar la inclusió de persones amb discapacitat

Foto de família dels representants de la Universitat d'Alacant i la Fundació Vodafone Espanya realitzada durant la reunió de treball.

 

Alacant, 3 de juny de 2014

La Universitat d'Alacant i la Fundació Vodafone Espanya estrenyen els llaços en la integració d'estudiants amb diversitat funcional, a través de la iniciativa Campus Inclusius que s'ha concretat en el projecte Plataformes educatives inclusives i documents electrònics accessibles 2014. En aquest sentit, des de la UA, Nuria Grané, vicerectora d'Estudiants; Josefa Parreño, directora del Secretariat de Pràctiques d'Empreses i Suport a l'Estudiant; els tècnics del Centre de Suport a l'Estudiant, Domingo Martínez i José M. Fernández; i, per part de la Fundació Vodafone Espanya, Mar Fernández, directora de Projectes Socials; Rosana Menéndez, responsable d'Universitats; i Julio García-Serrano, responsable de Projectes Socials, van mantenir, la setmana passada, una jornada de treball per al seguiment d'activitats i planificació d'alguns dels objectius del projecte.

La iniciativa potencia l'aplicació de les TIC en l'educació superior tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius, com persones amb discapacitat, evitant la creació de barreres i bretxes digitals i implementant solucions.

Entre els objectius del projecte, es preveu la promoció de la formació sobre la generació de documents electrònics accessibles i tecnologies de suport, i en el desenvolupament de plataformes educatives inclusives. A més, es durà a terme la creació i publicació de guies específiques per a la creació de documents electrònics accessibles i el desenvolupament d'aplicacions web, així com una jornada prevista per al pròxim mes d'octubre en la qual participaran experts en el tema.

Amb l'aportació de fons de la Fundació Vodafone a aquest projecte, es pretén impulsar una universitat moderna promovent un model d'innovació i progrés que li permeta ser rellevant i internacional a través de l'excel·lència en la docència, la recerca i la transferència del coneixement, tot això a més des d'una perspectiva de campus accessible, com a vertader entorn de vida universitària i ecosistema del coneixement.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464