Saltar apartados

La XXV Reunió Biennal de Química Orgànica congregarà en la UA a partir de demà centenars de científics

Les recerques s'apliquen en multitud de camps, com són la medicina, la farmacologia, la cosmètica i perfumeria, l'alimentació, l'agricultura o la indústria
Alicante, 3 de junio de 2014

Som Química Orgànica. De fet, aquesta forma part de la nostra vida diària, siga en les llepolies que assaborim, la llanda de tonyina que mengem i que té agents conservants, els productes de cosmètica i perfumeria que usem diàriament, els implants biodegradables que utilitza la medicina, els fàrmacs, o els insecticides i pesticides aplicats en l'agricultura.

Per a posar en comú els coneixements i últimes recerques en aquest vast camp, des de demà dia 4 i fins al divendres 6 de juny de 2014, en la Universitat d'Alacant, entorn de 250 especialistes se citen en la XXV Reunió Biennal de Química Orgànica. La trobada està dirigida tant a químics orgànics com a estudiants i reunirà els científics internacionals més importants dins de l'àrea de la química orgànica. Al llarg dels tres dies els experts assistents pronunciaran 6 conferències plenàries, 8 conferències emeses pels especialistes convidats, 55 comunicacions orals de 12 minuts de durada cadascuna  i 111 presentacions que seran a càrrec d'estudiants. L'esdeveniment tindrà lloc en la sala d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant.

Els químics orgànics reconeguts a nivell internacional Alexandre Alexakis, de la Universitat de Ginebra; Thornsten Bach, de Technische Universität Münich; Antonio M. Echavarren, ICIQ Tarragona; Karl A. Jorgensen, Universitat d'Aarhus; Christina White, Universitat d'Ilinois, pronunciaran les conferències plenàries. En la primera sessió es lliurarà el premi Lecture, patrocinat per l'empresa farmacèutica Lilly Spain, SL, a la doctora Mariola Tortosa, una de les conferenciants plenàries. Aquest guardó té com a finalitat premiar joves investigadors en química orgànica per la seua trajectòria professional i científica.

El rector de la UA, Manuel Palomar, inaugurarà demà dimecres dia 4, a les 15.00 h i en la sala d'actes de l'Aulari II, la Biennal, i l’acompanyaran, a més, Miguel Yus, director president de la Biennal; Joan Bosch, president del grup especialitzat de Química Orgànica, i Jesús Jiménez Barber, president de la Reial Societat Espanyola de Química.

Són moltes les línies de recerca que s'estan treballant en química orgànica així com les aplicacions que té. Totes es tractaran en el seminari. Són catàlisi asimètrica, que tracta d'imitar el comportament de la naturalesa per a obtenir productes amb elevada puresa òptica; síntesi de productes naturals; desenvolupament de nous materials orgànics; química mèdica, que estudia qualsevol tipus d'aplicació de les molècules orgàniques a l'àrea de la biologia, la medicina, la farmacologia, etcètera; síntesi organometàl·lica, dedicada a la barreja de compostos orgànics amb metalls; desenvolupament de noves metodologies sintètiques; i química orgànica computacional. Les aplicacions de tot açò es troben en camps com la medicina, la indústria, l'agricultura, la farmàcia, l'alimentació o la indústria automobilística.

La participació de químics orgànics de renom internacional en les conferències plenàries és possible gràcies als esforços del president i vicepresidenta, els professors de la UA Miguel Yus i Carmen Nájera, respectivament.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464