Saltar apartados

Constituït el nou Consell Social de la Universitat d'Alacant

 

Alacant 19 de juny de 2014

El Consell Social de la Universitat d'Alacant ha celebrat aquest matí una sessió plenària de caràcter extraordinari per a renovar els consellers. Presidit per Francisco Gómez Andreu, el Consell Social és l'òrgan de participació de la societat en la universitat, i s’encarrega de, entre altres competències, “supervisar les activitats de caràcter econòmic de la universitat i del rendiment dels seus serveis i promoure la col·laboració de la societat en el finançament de la universitat”.

Segons apunta el president, amb aquesta nova composició “s’incrementa la presència d'empresaris de diferents sectors i diferent ubicació geogràfica, la qual cosa sens dubte afavorirà la interrelació amb les diferents peculiaritats de les comarques alacantines”. Francisco Gómez considera que estan preparats per a fer front a algunes de les seues comeses essencials com la de vetlar “per l'adequació de l'oferta d'ensenyaments universitaris i de les activitats culturals, científiques i de recerca a les necessitats de la societat”. “Hem d’afavorir la interconnexió amb les realitats del nostre entramat econòmic i afermar el vincle universitat-empresa per a fomentar la transferència de tecnològica i de coneixement, entre altres”, assegura el president del Consell que confessa que una de les seues prioritats és donar a conèixer més l'existència d'aquest òrgan i la importància de les seues competències.

El ple ha comptat amb la presència extraordinària del director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, Felipe Palau, en la seua primera visita oficial a la Universitat d'Alacant. Palau ha lloat la importància investigadora de la UA, de la qual ha destacat que dels 6 premis Jaume I d'enguany, dos estiguen directament vinculats amb la UA. Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha pronunciat un decàleg sobre la universitat per la qual apostem, de la qual ha destacat un servei públic, de qualitat, oberta a estímuls, compromesa, amb capacitat de lideratge i capaç de dur a terme una gestió eficaç, eficient i racional dels recursos públics. Palomar, que ha agraït la presència del nou director general d'Universitat, ha reconegut que “no dubtarem a donar suport a la Generalitat Valenciana a l’hora de sol·licitar un finançament just per a la nostra comunitat, però tampoc dubtarem a continuar reclamant el deute acumulat, essencial per a garantir la gestió eficaç i eficient i el compliment com a servei públic”.

 

Nous vocals

A falta del nomenament dels vocals proposats per les Corts Valencianes, el Consell Social de la UA ja compta amb la composició íntegra. Alguns dels vocals, malgrat no ser nous en el Consell sí canvien de representativitat, com el cas de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, que passa de ser vocal a proposta del president, a representar l'Ajuntament d'Alacant. Repeteixen la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, i la representant de Comissions Obreres, Consuelo Navarro.

Entre les incorporacions destacades estan la del director general de Chocolates Valor, Pedro López; la directora general de Concesiones España, Asunción Martínez, i el president de la Fundació Universitat Empresa d'Alacant (FUNDEUN) i president de la Comissió de Relacions Internacionals de CIERVAL (Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana) Iván Sempere, els tres a proposta de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports.

Per part de la Consellería d'Indústria, Comerç i Turisme s'hi incorpora Francisco Aznar Payá, vicepresident 1r de l'Asociación Nacional de Recambistas Automoción.

A proposta de les organitzacions empresarials, els nous vocals són Jorge Brotons Campillo, president de FEPEX i Bonnysa; Moisés Jiménez Aragoneses, president de COEPA, i Manuel Peláez Robles, director general d'ECISA.

Per part de les organitzacions sindicals, els vocals designats són: Francisco García Alcaraz, secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO de l'Alacantí-les Marines, i Yaissel Sánchez Orta, de la secció d'Acció Sindical, Ocupació, Formació i Premsa.

A proposta de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació, el que fóra professor de la Universitat, Ricardo Regalado Tesoro, i per part dels col·legis professionals de la Província d'Alacant, Francisco Martín Irles, degà del Col·legi de Doctors i Llicenciats de la Província d'Alacant, que presidirà la comissió d'Assumptes Acadèmics del Consell.

També com a representants del Consell de Govern en el Consell Social, són nous Jerónimo Mora Pascual, representant del Personal Docent i Investigador, i Edgar Hidalgo Ivorra, representant dels estudiants.

Finalment, a proposta del president del Consell Social de la Universitat d'Alacant continuarà com a vocal Antonio Carbonell Pastor, director general de Proaguas i primer tinent d’alcalde de Sant Vicent, que continuarà al capdavant de la Comissió de Relacions amb la Societat. S'hi incorpora Patricia Vicente Martínez, directora general de Panama Jack.

La Comissió d'Assumptes Econòmics la presidirà el mateix Francisco Gómez, president del Consell Social.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464