Saltar apartados

Investigadors de la UA descobreixen mecanismes de regulació global de l'expressió gènica en els cianobacteris

 

Alacant, 16 de juny de 2014

Investigadors de la Universitat d'Alacant descobreixen noves interaccions de regulació i mecanismes de control de l'expressió gènica en els cianobacteris. Els resultats d'aquesta recerca s’han publicat en l'últim número de la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Els cianobacteris són els microorganismes que van crear l'atmosfera d'oxigen del planeta i van possibilitar la vida tal com l'entenem actualment. Fan, de forma més eficient, el mateix tipus de fotosíntesi que les plantes, ja que consumeixen CO2. Els cianobacteris tenen per tant enorme importància evolutiva i ecològica, i un gran potencial biotecnològic.

La recerca, dirigida per la Dra. Asunción Contreras, directora del grup de recerca Transducció de Senyals en Bacteris, s'ha fet a través de la seqüenciació de tots els ARN cel·lulars de 10 variants genètiques en condicions diferents, i les anàlisis bioinformàtiques i matemàtiques fetes han permès situar PipX, una proteïna única de cianobacteris descoberta en l'equip de recerca de la Dra. Contreras fa 10 anys, en una posició central en processos biològics essencials.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464