Saltar apartados

Una professora de la UA posa en marxa a Brasil un nou mètode d'aprenentatge d'idiomes a través de l'esport

El projecte es desenvolupa en l'Institut Cervantes de Rio i compta amb un centenar de matriculats

En la imatge, la professora Mar Galindo, de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 16 de juny de 2014

La professora María Mar Galindo Merino, ajudant doctora del Departament de Lingüística General en la Universitat d'Alacant, ha viatjat aquests dies a Brasil per a desenvolupar un nou projecte d'ensenyament d'espanyol a través de l'esport. Es tracta d'una iniciativa pionera en l'àmbit de l'ensenyament d'ELA (espanyol com a llengua estrangera), que tracta de conjuminar l'interès que desperta l'esport, amb la docència de l'espanyol, “un camp en complet auge en l'actualitat”, com ella mateixa assegura.

Segons la professora, el fet de triar Brasil per a posar en marxa aquest projecte pilot “és que es tracta d'un dels països del món amb un major nombre d'estudiants d'espanyol”; i a això, s’hi afegeix la celebració del Mundial de Futbol, fets que el converteixen en el lloc idoni per a arrancar amb la idea en un moment en què el món sencer està bolcat amb l'esport. El curs es durà a terme gràcies a la col·laboració de l'Instituto Cervantes de Rio de Janeiro i hi participen al voltant d'un centenar d'estudiants carioques.

El projecte, encara en una fase inicial, s'emmarca en el compromís de la Universitat d'Alacant amb l'esport, el plurilingüisme i la innovació docent.

La professora Galindo, membre del grup de recerca ACQUA (adquisició i ensenyament de segones llengües i llengües estrangeres de la Universitat d'Alacant, dirigit per la Dra. Susana Pastor), és experta en Lingüística aplicada a l'ensenyament d'idiomes, i va ser guardonada amb el premi de recerca ASELE 2011 per la seua tesi doctoral sobre ensenyament d'espanyol i amb el premi jove de recerca AESLA 2013 per les seues contribucions a la Lingüística aplicada. 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464