Saltar apartados

Desembarcament cultural de la Universitat d'Alacant a Tabarca

L'associació Tabarca Cultural i la UA signen un conveni per a promoure l'activitat cultural a l'illa

Alacant, 27 de juny de 2014

La Universitat d'Alacant posarà en marxa activitats culturals a l'illa de Tabarca, gràcies a un conveni de col·laboració signat avui, a la Casa del Governador, per Manuel Palomar, rector de la UA, i Antonio Ruso, membre de l'associació Tabarca Cultural. Amb aquest conveni, la UA amplia el seu àmbit d'actuació cultural en un nou espai de la comarca, amb l'objectiu d'apropar-se a la societat a través de la cultura, tal com ha afirmat avui Manuel Palomar. En aquest sentit, el conveni fomentarà la col·laboració entre les dues entitats per a promoure l'activitat cultural a l'illa, a més de la realització de seminaris i cursos impartits per professorat especialitzat.

El rector i tot el seu equip han desembarcat aquest matí a Tabarca on, abans de signar el conveni, ha tingut lloc el Consell de Direcció. Una vegada finalitzat l'acte de signatura, Manuel Palomar ha inaugurat l'exposició "Jordi Juan Santacilia (1713-1773)", que romandrà oberta al públic, a la Casa del Governador, durant tot l'estiu. La UA ja ha programat dues activitats que es duran a terme a Tabarca durant el mes de juliol. Concretament, la col·laboració s'iniciarà el dissabte 12 de juliol, a les 20.00 h, amb la posada en escena de Microteatro, un muntatge de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant dirigit per Pablo Carbonell. El dissabte 19 de juliol, a les 20.00 h, tindrà lloc la segona activitat programada, també teatral: la representació de Miles gloriosus, de Plaute, a càrrec de la companyia Saineters, que dirigeix Tomàs Mestre. Les dues actuacions es faran a l'aire lliure, al centre històric de Tabarca, amb entrada gratuïta.
Exposició "Jordi Juan Santacilia (1713-1773)"

La mostra consta de 22 panells i diverses vitrines amb documents i objectes d'interès, disposats en cinc grans seccions que analitzen i exposen els esdeveniments més importants de l'època, la vida i l'obra de Jordi Juan Santacilia. El recorregut expositiu comença amb "L'Espanya de Jordi Juan", una secció que analitza la situació d'Espanya després de la guerra de Successió, la marina i la militarització de la ciència, amb l'objectiu de contextualitzar la realitat històrica de Jordi Juan. El segon apartat de l'exposició aprofundeix en el naixement i els anys de formació del protagonista, la seua família, l'ordre de Malta i les seues primeres expedicions. Tot seguit hi ha "Al servei de la monarquia: viatges i comissions". Jordi Juan Santacilia també va desenvolupar una àmplia i intensa activitat docent i diplomàtica, a la qual està dedicada la quarta secció de la mostra. Finalitza el recorregut expositiu un apartat dedicat a la producció científica, als honors i el reconeixement rebuts per Jordi Juan.

Miles gloriosus

És una de les més famoses comèdies de Plaute. Deu la fama i el títol a Pirgopolínices, soldat d'extrema i ridícula fanfarroneria, i ha esdevingut, per mèrits propis, una de les més brillants creacions no solament del teatre de Plaute sinó també del teatre universal de tots els temps.
Microteatro

Dotze escenes, nou autors i vint actors i actrius que donaran vida a més de trenta personatges. Serà l'atzar el que decidirà com es distribueixen els espectadors, en grups reduïts de 30, a través de quatre recorreguts diferents i en quatre escenes de 15 minuts cadascuna.
Associació Tabarca Cultural

L'associació Tabarca Cultural desenvolupa principalment les seues activitats a l'illa de Tabarca i fomenta la cultura tabarquina promovent iniciatives d'àmbit cultural, social, mediambiental i recreatiu, que tinguen com a objectiu Tabarca mateix i els seus habitants. Treballa sense ànim de lucre i amb esperit de servei a la gent de l'illa.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464