Saltar apartados

El Consell de Govern aprova la creació de dues noves empreses amb base tecnològica de la Universitat d'Alacant

Una fabricarà un additiu que redueix la toxicitat del tabac i l'altra vendrà aplicacions de programari d'intel·ligència de negoci a mida

Llum verd a una completa, heterogènia i innovadora oferta de títols propis amb 53 propostes, 24 de nova incorporació

Alacant, 26 de juny de 2014

Invertir en coneixement és invertir en futur i obrir nous camps de negoci per a una economia en dificultats, basada en sistemes productius obsolets, com els que actualment regeixen en els països que més han notat les seqüeles de la crisi. Sota aquesta premissa, la Universitat d'Alacant, conscient del potencial dels seus grups de recerca, ha aprovat aquest matí, en Consell de Govern i per unanimitat, la creació de dues noves empreses de base tecnològica liderades per alguns dels seus professors de major projecció internacional i amb el suport del Parc Científic d'Alacant. Es tracta dels projectes MEDCAT, Catalitzadors del Mediterrani, afavorit pel grup de recerca de Piròlisi i Processament de Polímers, pertanyent al Departament d'Enginyeria Química i liderat pel catedràtic Antonio Marcilla. L'altre projecte, Lucentia Lab, de caràcter més multidisciplinari, està promogut per Andrés Pedreño, Pedro Pernias, Manuel Desantes, Manuel Marco i Juan Carlos Trujillo com a promotor principal, tots ells professors de diferents àrees de coneixement com la informàtica, l'economia, el dret i la psicopedagogia.

En el cas de MEDCAT l'objectiu de l'empresa és la fabricació d'un additiu de tabac que en reduiria la toxicitat i seria utilitzat al tabac d'embolicar, entubar o de pipa. Gràcies a la incorporació d'un nou catalitzador, es reduirà fins un 70% la inhalació de nicotina, un 80% la de quitrans i un 25% la d'anhídrid carbònic, entre altres avantatges avalats per nombrosos articles científics. La principal novetat radica en l'aplicació del producte, de sobres conegut en el camp dels catalitzadors, per a reduir la toxicitat del tabac, cosa que constitueix una tecnologia nova i està protegida mitjançant diverses patents.

Per la seua banda, Lucentia Lab centrarà l'activitat en la venda de llicència d'aplicacions de programari d'intel·ligència de negoci, així com de serveis relacionats amb aquestes solucions informàtiques. L'especificitat d'aquesta nova empresa és que instal·larà programari a mida del client i el vincularà a les bases de dades d'informació necessàries, però integrant-les en el model del negoci del client. Així es facilita la presa de decisions estratègiques. Les eines que s'oferiran ja estan acabades i podran començar a aplicar-se en el moment en què es constituïsca l'empresa. Promogut pel grup de recerca Lucentia, del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant, compta també amb el suport dels departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada, de Filosofia de Dret i de Dret Internacional Privat, a més de l'Institut Interuniversitari d'Economia Internacional.

Després de l'informe favorable del Consell Social, l'aprovació per part del Consell de Govern és el pas previ a la constitució de les empreses, que podria formalitzar-se entre juliol i setembre.

 

53 títols propis per al pròxim curs

Durant el Consell de Govern s'ha aprovat, també per unanimitat, les 53 propostes que configuraran l'oferta de títols propis per al curs 2014-15. Tal com ha explicat la vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, 24 són de nova incorporació. Es tracta de programes d'expert, especialista i màsters la peculiaritat dels quals, segons apunta la vicerectora responsable, "és que són molt actuals i dinàmics, absolutament orientats a l'especialització, tant de persones que ja exerceixen una professió i volen millorar i ampliar la seua formació, com per a qui vol obrir noves possibilitats d'ocupació i d'inserció laboral, ja que permeten donar una ràpida resposta a les necessitats del mercat laboral".

"De caràcter multidisciplinari i gran heterogeneïtat, són programes de gran atractiu per l'especialització que proposen", explica Cecilia Gómez. Entre les novetats més cridaneres destaquen els programes d'estudis propis d'Educació en Igualtat, de Planificació i Avaluació de les Polítiques Públiques o el de Tecnologia del Color per al Sector d'Automoció. Quant a màsters, algunes novetats són el d'Art Dramàtic Aplicat, el d'Arquitectura, Ciutat i Territori o el que s'ofereix en línia de Direcció de Restaurants i F&B Hoteler. També resulten innovadors per al pròxim curs títols d'expert com el Bussiness Management Program, el de Dieta Mediterrània, Química Clínica, Nutrició Esportiva, o els de especialista universitari en Gestió Clínica o Dessalinització i Reutilització d'Aigua.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464