Saltar apartados

La UA col·labora per primera vegada amb l' Agència Nacional de l'Esport de Singapur en un projecte sobre desenvolupament positiu en joves

Durant aquesta setmana, els responsables de Sport Singapore duran a terme sessions formatives amb professorat, alumnes, entrenadors i monitors esportius

Signatura de conveni entre la Universitat d'Alacant i el Sport Singapur

Alacant, 30 de juny de 2014

Emmarcat en el projecte de la Universitat d'Alacant "Esport per a la prevenció i el desenvolupament positiu", dirigit per Federico Carreres, doctor en Ciències de l'Esport i professor de la Facultat d'Educació de la UA, diversos membres del Sport Singapore, Agència Nacional de l'Esport de Singapur pertanyent al Ministeri de Cultura, Comunitat i Joventut, participen, durant aquesta setmana, en trobades per a compartir formació, projectes de recerca i experiències pràctiques basades en el model esportiu Game for Life.

Entre les activitats programades, aquest matí ambdues institucions han signat un conveni de col·laboració. Per part de la UA hi havia el vicerector de Relacions Internacionals (Juan Llopis), el vicedegà de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (Juan M. Cortell) i el director del projecte DpDp (Federico Carreres); en representació de l'Àrea de Desenvolupament de Lideratge del Sport Singapore, hi han assistit Kenneth Tan (director adjunt), Ng Ee Theng (sènior manager en Relacions Externes i Institucionals) i Hong Xue En (director de projectes).

Gràcies a aquesta nova línia de col·laboració, s'oferirà, als professionals de l'esport d'Alacant i de la resta d'Espanya, programes de capacitació i formació basats en el model Game for life. Així mateix, es promouran projectes de recerca que avaluen l'impacte d'aquests programes esportius en el desenvolupament personal i social de xiquets, adolescents, entrenadors, famílies, clubs i institucions educatives i esportives.

D'altra banda, els responsables singapuresos realitzaran, de l'1 al 3 de juliol, sessions de formació amb professorat i alumnes del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, sessions de formació amb entrenadors, monitors i coordinadors esportius de diferents municipis d'Alacant, a més de sessions d'aplicació del programa a xiquets i adolescents de clubs esportius.

 

Game for Life

El model esportiu Game for Life, creat per l’agència nacional de l'esport de Singapur pertanyent al Ministeri de Cultura, Comunitat i Joventut, se centra en la formació integral dels individus, equips i organitzacions a través de l'esport, perquè siguen capaços d'afrontar amb èxit els reptes del present i del futur. Per a això, empra com a recurs bàsic les activitats i els jocs esportius que afavoreixen l'aprenentatge i el desenvolupament de valors personals, socials i morals, cosa que permet, als entrenadors, monitors, educadors i professionals de la formació esportiva, crear espais d'ensenyament en què els valors positius poden ser integrats a través de qualsevol experiència esportiva.

 

Notícia relacionada

La UA dirigeix un programa per a prevenir conductes addictives en els més joves a través de l'esport

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464