Saltar apartados

El Parc Tecnològic de Pasto, Colòmbia, crearà una oficina de transferència basada en la de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 9 de juny de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí un equip de tècnics, representants acadèmics i emprenedors de Parquesoft, el Parc Tecnològic del Programari de Pasto, Colòmbia. L'objectiu de la visita, que s’allargarà durant 10 dies, és crear una unitat de comercialització i transferència tecnològica en Parquesoft Pasto basant-se en el Servei de Gestió de la Recerca i Transferència de Tecnologia (SGITT-OTRI) de la Universitat d'Alacant. La comesa de la nova unitat “és facilitar que els resultats d'R+D es transferisquen i comercialitzen a entitats del sector productiu colombià”, expliquen des de la delegació visitant.

Durant les jornades de treball es duran a terme diferents reunions i visites assistides per tècnics i responsables del Servei de Gestió de la Recerca i Transferència de Tecnologia (SGITT-OTRI) de la Universitat d'Alacant.

En la recepció, el director del Parquesoft, Gelber Morán, ha assegurat que el seu interès “radica a conèixer els processos de la Universitat d'Alacant per a la transferència de tecnologia, identificant les bones experiències que l'han convertit en un referent internacional per a poder aplicar-les al nostre Parc”.

Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, i la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, han apel·lat a les estratègies emmarcades en l'Horitzó 2020, encaminades al lideratge empresarial i als programes col·laboratius entre empreses i universitats “per al foment de l'aplicació dels coneixements sorgits de la recerca científica”. Palomar ha manifestat la predisposició de la UA i els seus tècnics a col·laborar en el procés de creació d'aquesta nova unitat de transferència per a Parquesoft, que compta amb el suport econòmic del govern colombià.

 

ParqueSoft Pasto

ParqueSoft Pasto, el Parc Tecnològic del Programari de Pasto (Colòmbia), és un centre de desenvolupament tecnològic ideat per a articular-se com a Clúster d'Art Digital, Ciència, Tecnologia i serveis relacionats a Colòmbia. 

Com a missió, ParqueSoft Pasto treballa per potenciar el talent regional, per al foment d'empreses desenvolupadores de programari, informàtica, terciarització de serveis per mecanismes remots–BPO&O, art digital, indústries culturals, solucions telemàtiques, electròniques i de telecomunicacions, així com la prestació de serveis professionals i afins, generant per a això un ambient en condicions de desenvolupament i acompanyament específic per a cadascun dels emprenedors, mitjançant entorns de responsabilitat social i millora regional.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464