Saltar apartados

La crisi es cola en les Proves d'Accés a la Universitat de la UA

Mentre els uns comentaven sobre l'Absolutisme o els nacionalismes integradors, els altres s'enfrontaven a Plató i Aristòtil o a Kant i Nietzsche, segons l’elecció

 

Alacant, 10 de juny de 2014

“La generació perduda no mola” d'Isaac Rosa, és l'article, publicat en eldiario.es el passat 23 de gener de 2014, triat per a fer el comentari de text de la prova de Castellà: Llengua i Literatura II, primer examen de les Proves d'Accés a la Universitat. Les PAU han començat en la Universitat d'Alacant a les 9.30 h i s'estan desenvolupant amb total normalitat. Els matriculats en les proves han fet front, des de les 9.30 i fins a les 11.00 h d'avui, a anglicismes com storytelling o cool i comentaris sobre què volen dir les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) i cap on camina aquesta generació perduda. Valle-Inclán i les seues Luces de Bohemia i la trajectòria poètica de Miguel Hernández eren part de la prova, segons es triara entre opció A o opció B.

El segon examen, que per a alguns aspirants ha sigut Història d'Espanya i per a altres Història de la Filosofia, començava a les 11.45 h. En la prova d'Història d'Espanya els estudiants podien triar entre l'opció primera, que incloïa els textos del Tractat secret de Verona, signat per Àustria, França, Prússia i Rússia en 1822, per a decidir la reinstauració de l'Absolutisme a Espanya després de la Constitució de Cadis; i el Decret, de l'1 d'octubre de 1823, que restablia l'Absolutisme a Espanya. L'opció segona comptava amb un text del Pacte d'Ajuria Enea per a la Normalització i Pacificació d'Euskadi, del 12 de gener de 1988; i una declaració de Gregorio Peces Barba, publicada en ABC el 22 de desembre de 1993, i que tracta de com aposten els constituents de 1978 pels nacionalismes integradors. Per a les opcions escollides la prova ha consistit a comentar els documents, referir-los al seu període històric i respondre a algunes qüestions.

Les dues eleccions possibles en la prova d'Història de la Filosofia, que tracta de comentaris de text, s'ha repartit entre, per a l'opció primera, un text de la República de Plató i un segon text de l'ètica a Nicòmac, d'Aristòtil; i per a l'opció segona, un text extret de la crítica de la raó pura de Kant i un altre tret del crepuscle dels ídols de Nietzsche.

Els exàmens continuen demà i despús-demà, dies 11 i 12 de juny de 2014, per als 3.430 matriculats en la UA. Dels onze tribunals, nou estan situats en els aularis I i II del Campus de Sant Vicent del Raspeig, mentre que els altres dos es troben situats a Alcoi.

Durant els matins d'avui, dimarts dia 10, i demà, dimecres dia 11, s'han distribuït els exàmens que componen la fase general comuna, que és de caràcter obligatori i amb les matèries de castellà, valencià, llengua estrangera i història de la filosofia o història d'Espanya.

Dues vies d'accés estan permeses en les PAU, bé des de Batxillerat o bé des dels cicles formatius de Formació Professional. Els inscrits per Batxillerat sumen en la UA 3.246, mentre que els que es presenten per cicles ascendeixen a 184 estudiants. A més, cal recordar que els alumnes matriculats en la Fase General poden realitzar les dues fases, la general junt amb l'específica, amb 3.027 matriculats. Mentrestant, 219 estudiants procedents de Batxillerat s'han matriculat únicament en la fase específica. Es tracta majoritàriament d'estudiants que ja tenen aprovada la selectivitat i es presenten amb l'objectiu de millorar la nota.

Els resultats de les proves es publicaran previsiblement el 20 de juny, a partir de les 14.00 h. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud per a veure els exercicis s'hauran de fer a través del portal de l'alumne, situat en l'adreça web https://appweb.edu.gva.es/paseu/login.sec

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464