Saltar apartados

La UA reuneix més de 120 investigadors de tot el món per a analitzar els efectes de la radiació en sòlids

 

 

Alacant, 11 de juny de 2014

Durant aquesta setmana i fins al divendres 13 de juny, la Universitat d'Alacant congrega més de 120 investigadors de 23 països del món en el Congrés Internacional Cosires 2014 (Computer Simulation of Radiation Effects in Solids). Una trobada que se celebra a Espanya per primera vegada per a tractar la simulació dels efectes de la radiació en sòlids.

Durant aquesta setmana, en l'hotel Meliá, es discutiran els efectes de la radiació en aplicacions tan diversos com la microelectrònica (xips per a ordinadors), nanomaterials, aplicacions en energia nuclear i fins i tot materials biològics. Vuit ponents convidats, dels grups més capdavanters en aquest tipus de recerca, presentaran els seus últims resultats a una audiència de físics, químics i enginyers.

A més, hi haurà més de 50 comunicacions orals i es presentaran 64 pòsters que inclouen presentacions d'investigadors i estudiants de doctorat. En el cas dels presentats pels estudiants, un comitè internacional premiarà els tres millors.

Aquest congrés internacional està centrat en la utilització de models, en majoria, simulacions per ordinador per a entendre processos fonamentals que ocorren quan un material és irradiat. Per exemple, per a la fabricació de xips per a ordinadors s'utilitza la implantació amb ions, i és necessari controlar amb gran precisió els efectes d'aquesta irradiació. En reactors nuclears entendre els efectes de la irradiació és crucial per a poder garantir la seguretat i la viabilitat del reactor. Una àrea de gran importància i en augment és la irradiació de sistemes biològics per a entendre els canvis que es poden produir en molècules i poder controlar-los.

 

Tota la informació sobre el congrés es troba en la pàgina web

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464