Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull la reunió sectorial de secretaris generals de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles

Amb 35 universitats representades, les jornades serviran per a donar el relleu en la presidència de Múrcia a Burgos

 

Alacant, 12 de juny de 2014

La Universitat d'Alacant acull des d'aquest matí la Comissió Sectorial de Secretaris Generals de les Universitats Espanyoles, COSEG’214, que se celebra en el MUA. Un total de 35 secretaris generals d'altres universitats espanyoles s'han donat cita per a debatre qüestions “de tanta rellevància i interès universitari -com ha expressat el rector de la UA, Manuel Palomar, en l'acte inaugural- com són la propietat intel·lectual, el règim disciplinari, l'administració electrònica, les assessories jurídiques, l'arxiu universitari, la taxa de reposició o l'emissió de títols”.

Durant l'acte d'obertura, que ha comptat amb la presència del secretari general d'universitats del Ministeri d'Educació, Ciència i Esport, Federico Morán, s'ha produït el relleu en la presidència de la Comissió Sectorial que ha passat del rector de la Universitat de Múrcia, José Antonio Cobacho, al de la Universitat de Burgos, Alfonso Murillo.

Morán, que ha sigut l'encarregat d'obrir les sessions amb una ponència sobre La visió de la Universitat espanyola en el context europeu, ha fet un repàs a algunes de les qüestions relatives a legislació i expedició de títols que afecten tots els membres de la CRUE.

En la inauguració, José Antonio Cobacho ha destacat “l’exemplar relació que ha unit les universitats privades i públiques en els seus anys al capdavant de la Comissió” i ha insistit que “cal intentar vertebrar més i reforçar el paper de la Conferència de Rectors”. Per la seua banda, el president entrant, Alfonso Murillo, considera que aquest tipus de reunions “són essencials” i que és important que els temes que s’hi tracten i les resolucions que es tanquen, “tinguen impacte i s'apliquen en totes les universitats”. Manuel Palomar ha insistit “en la importància de continuar col·laborant en temes que ens concerneixen a tots i que passen per les nostres secretaries generals”. El rector de la UA, que ha agraït l'assistència del secretari general d'universitats, ha destacat que “per a la CRUE és essencial conèixer la línia de treball prevista pel Ministeri d'Educació, Ciència i Esport, principalment en matèria legislativa”.

Les jornades continuaran aquesta vesprada i demà divendres, dia 13 de juny, al matí. La sessió de clausura està prevista per a les 13.30 hores.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464