Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la de Coahuila, Mèxic, signen un conveni per a crear un doctorat conjunt en Dret

 

Alacant, 12 de juny de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el degà de la Facultat de Jurisprudència de la Universitat de Coahuila, Luis Efrén Ríos, han subscrit aquest matí un conveni específic de col·laboració acadèmica i científica amb l'objectiu de crear un doctorat conjunt en Dret. Prova de l'estreta relació que mantenen les dues universitats ha sigut la celebració del seminari internacional sobre Drets Humans, celebrat dimecres passat 11 de juny, en el qual, a més d'acadèmics i investigadors de les dues institucions, han participat juristes i professionals de l'estat de Coahuila.

Una part essencial del conveni recentment subscrit és establir les condicions de col·laboració per a la participació tant d'estudiants com de professors, en un programa de doctorat en Dret, que partiria del que actualment ofereix la universitat mexicana en matèria de Drets Humans. A la reunió han assistit diferents professors de les dues universitats, a més dels vicerectors d’Investigació, Desenvolupament i Innovació i Relacions Internacionals i Cooperació de la UA, Amparo Navarro i Juan Llopis, respectivament, i el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía.

Manuel Palomar ha instat la delegació mexicana a ampliar els vincles actuals sobretot en matèria de transferència de coneixement i programes de mobilitat internacional, a través de nous convenis específics. En aquest sentit, el degà mexicà ha manifestat l'interès de la seua institució en tot el que està relacionat amb les noves tecnologies, tant en formació com en transferència d'egressats.

El rector de la Universitat de Coahuila, Blas José Flores, ha excusat la seua absència, ja que ha hagut de sumar-se a l'agenda institucional del president Mexicà, Enrique Peña Nieto, de visita a Espanya en aquests dies.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464