Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ofereix per al pròxim curs 40 titulacions, 3 d'elles programes dobles

Seguint els estàndards d’ocupabilitat, són estudis més pràctics i amb gran impacte dels idiomes i de mobilitat exterior

El termini de preinscripció serà del 16 de juny al 4 de juliol

Alacant, 9 de juny de 2014

La Universitat d'Alacant inicia el pròxim dia 16 de juny la fase única de preinscripció de graus per al curs acadèmic 2014-2015. Amb una oferta educativa de 40 títols de grau en tots els camps del saber, la Universitat d'Alacant aposta per estudis adaptats a les necessitats del mercat laboral, basats en la mobilitat exterior, els idiomes i les pràctiques en empreses. El període de preinscripció acabarà el dia 4 de juliol.

Per al pròxim curs s'han previst un total de 6.030 places de nou ingrés per a graus i 2.302 per a màsters oficials. Segons la vicerectora, Nuria Grané, la proposta s'ha elaborat a partir de les dades que figuren en les memòries dels plans d'estudi verificats per ANECA.

En total, els estudiants de nou ingrés podran triar una àmplia oferta formativa que preveu 37 títols de grau, 3 titulacions simultànies i un títol en línia. Es tracta de titulacions que abasten totes les branques de coneixement i s'adscriuen a set facultats i l'Escola Politècnica Superior. La Facultat de Ciències ofereix 6 títols, igual que la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials; 5 la Facultat de Dret, 3 en la Facultat d'Educació, 10 en la de Filosofia i Lletres, 2 en la de Ciències de la Salut i 7 en l’Escola Politècnica Superior.

 

Instruccions i Terminis Preinscripció curse 2014-15

 

Novetats per al nou curs

Una de les novetats més significatives de la nova oferta és la posada en marxa d'una doble titulació, o titulació simultània, en Criminologia i Dret, DRECRIM, una iniciativa que segons el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía, "ens permet distingir-nos de la resta de l'oferta d'altres universitats", ja que la d'Alacant és l'única universitat pública que ofereix aquests estudis. Obeeix a una petició ja tradicional entre l'alumnat de la Facultat "en dos estudis simbòlics i de gran reconeixement, que cada any presenten una demanda sostinguda i creixent i dels quals la UA és un referent a nivell nacional", assegura. La nova titulació parteix amb una oferta de 70 noves places.

DRECRIM se suma a les altres dues dobles titulacions, la ja tradicional de Dret amb Administració i Direcció d'Empreses, DADE, i la d'Administració i Direcció d'Empreses amb Turisme, TADE, que es va incorporar amb l'entrada en funcionament del Pla Bolonya. 

Amb la finalitat d'adaptar la nomenclatura als estàndards europeus, el pròxim curs els estudis d'Arquitectura passaran a denominar-se Fonaments de l'Arquitectura.

Una altra de les peculiaritats per al pròxim curs serà la possibilitat d'ampliar, a la carta, la graduació en les diferents especialitats de Filologia, de manera que, una vegada aconseguit un grau, es puguen realitzar diverses de les especialitats cursant només les assignatures diferenciadores.

 

El postgrau, element diferenciador

A més, la UA preveu la formació dels seus estudiants amb 55 màsters i 27 programes oficials de doctorat. Són estudis que preparen per a la carrera acadèmica, docent i investigadora, donen accés a determinades professions regulades o bé estableixen una especialització i que, per tant, permeten estar en millors condicions per a eixir al mercat laboral o actualitzar aspectes formatius i millorar el currículum professional.

Des del principi, la Universitat d'Alacant ha apostat per adequar els estudis a les necessitats reals de la societat i mercat, per la qual cosa, segons la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, "durant l'elaboració dels plans d'estudi es van tenir en compte qüestions com referents internacionals d'universitats de prestigi, directrius dels col·legis professionals i indicacions de professionals del sector".

Altres factors estratègics de l'oferta de graus per a la inserció laboral són les pràctiques externes curriculars i extracurriculars on els coneixements adquirits pels alumnes tenen aplicació directa en la vida real. "A més, s'ha facilitat en els títols la possibilitat de mobilitat internacional tant per a completar el currículum de grau com per a la realització de pràctiques en empreses estrangeres i finalment s'han introduït matèries professionalitzants en el currículum", hi afig.

D'altra banda, la UA disposa d'una àrea d'ocupació en la qual treballa l'Observatori d'Inserció laboral i el GIPO amb la idea d'orientar el futur o recent egressat en la cerca d'ocupació i també fer veure al teixit empresarial i a les institucions els perfils professionals que hi ha en la UA.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464