Saltar apartados

La Universitat d'Alacant revela el secret de la construcció de la piràmide de Kheops

Demà, a les 20 h, en la sala d'actes de la Politècnica IV, a càrrec de l'enginyer francès Louis Albertelli

 

Alacant, 11 de juny de 2014

La gran piràmide de Kheops continua sent un dels grans enigmes de l'antiguitat ja que no existeix una única teoria de com va ser possible hissar blocs de més de 30 tones de pes a més de cent metres d'altitud. En aquest marc, la Universitat d'Alacant acull demà, dijous 12 de juny, a les 20 h, en la sala d'actes de la Politècnica IV, la conferència-debat titulada "El Secreto de la Construcción de la Pirámide de Kheops" a càrrec de l'enginyer francès Louis Albertelli.

En aquesta trobada, l'expert i coneixedor d'eines i utensilis utilitzats per a la construcció de la piràmide de Kheops, donarà a conèixer totes les tècniques avançades que van utilitzar els enginyers egipcis per a construir aquesta meravella de la humanitat de més de 4.600 anys d'antiguitat.

La conferència, organitzada pel grau d'Arquitectura Tècnica i l'Associació Universitària d'Astronomia Astroingeo Ciutat de les Estreles, forma part d'una sèrie d'activitats transversals que complementen la formació de l’alumnat. L'entrada és gratuïta, limitada a l'aforament de la sala.

 

Louis Albertelli

Enginyer d'Obres Públiques en l'especialitat d'operacions en conduccions hidràuliques, va realitzar els seus estudis en la Universitat Pública de la Reunió (França) i va ser nomenat Cavaller de l'Ordre Nacional d'Ivoirien. Durant tota la seua vida ha estat fent nombrosos treballs civils en diversos països d'Àfrica i França, construint hospitals, edificis i nombrosos ponts a Àfrica.

La seua passió per les piràmides i els seus misteris el va fer endinsar-se en aquest món on, amb la seua especialitat i experiència, va comprovar que fallaven algunes teories proposades pels egiptòlegs quant a la forma de moure els monòlits de pedra de més de 30 tones i sobre el trasllat pels rius, maneig i ascensió a la cúspide de la gran piràmide de Kheops. Tot això el va portar a estudiar i investigar el tema i publicar el llibre El secreto de la construcción de la Pirámide de Kheops l'any 1993.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464