Saltar apartados

Un edifici del s. XVI alberga la nova Seu de la Universitat d'Alacant a Villena

Situat en el centre històric del Raval, la Tèrcia es va dedicar al cobrament d'impostos i com a escola de graduats

Palomar ha destacat que la nova infraestructura reforçarà la relació entre la institució i la capital de l'Alt Vinalopó tant formativament, com cultural i social

En les imatges, el rector, Manuel Palomar, el director de la Seu, Antonio Martínez Puche i l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, en diferents moments de la jornada inaugural celebrada aquest matí

 

Alacant, 9 de juny de 2014

Després de 9 anys des que es va crear, la Seu de Villena de la Universitat d'Alacant es consolida amb la inauguració d'un nou espai que permetrà ampliar i diversificar més l’oferta formativa i d'extensió universitària.

Una delegació universitària, encapçalada pel rector, Manuel Palomar, ha inaugurat aquest matí les instal·lacions de l’edifici acabat de rehabilitar la Tèrcia, en un acte compartit amb la corporació municipal villenera.

Palomar ha destacat la importància de dotar a la joventut de Villena d'un espai universitari en el qual poder desenvolupar activitats tant formatives com culturals i de caràcter social, una infraestructura que “servirà per a reforçar la relació entre la Universitat d'Alacant i Villena”.

El rector ha reconegut l'aposta del consistori villener per la joventut amb una infraestructura que “es convertirà en un nucli universitari coordinat amb el campus i la resta de seus que la Universitat té en les comarques d'Alacant”.

Per la seua banda, l'alcalde de la localitat, Francisco Javier Esquembre, s'ha mostrat orgullós de la nova seu universitària, “diuen que el saber no ocupa lloc, però ací veiem que sí que ho fa, en un espai meravellós com és la Tèrcia”.

Per a Esquembre, la nova seu ha de ser el punt de referència que coordine la vida social i cultural que la Universitat d'Alacant genera a Villena “un centre del saber que tinga com a objectiu la igualtat d'oportunitats per a tots”.

La nova seu és un edifici municipal que en l'Edat Mitjana (s. XVI) es dedicava al cobrament d'impostos, “concretament del delme, un gravamen de caràcter eclesiàstic que consistia a abonar en espècie la desena part de les collites i que es dividia, al seu torn, en tres munts anomenats “tèrcies”, i d'ací li ve el nom”, segons explica el director de la Seu, Antonio Martínez Puche. L'edifici va albergar també la casa d'un famós rellotger de la ciutat per a acabar formant part del complex educatiu de les Escoles Graduades de la Tèrcia, dedicades a la formació dels més menuts.

L'actual seu comparteix dependències del Gabinet de Desenvolupament Econòmic i algunes associacions veïnals. Com és habitual en les seus històriques que la Universitat d'Alacant té disseminades per la província, es tracta d'un entorn tranquil, històric i emblemàtic, que conforma un node de serveis formatius, d'assessorament i emprenedoria. En el cas de Villena, forma part del Pla Especial del Centre Històric.

Les noves instal·lacions compten amb una sala d'estudis amb 104 llocs permanents, una aula d'informàtica amb 22 llocs informàtics, una aula de formació amb una capacitat per a 40 persones i dos despatxos, destinats tant a l'administració com a la direcció dels serveis propis de la Seu Universitària. Hi destaca la plurifuncionalitat de l'espai, ja que a més es compta amb un pati interior en el complex de la Tèrcia, que s'utilitzarà a partir de l'estiu per a les activitats culturals de la Seu Universitària, com presentacions de llibres, espectacles de titelles i cinema d'estiu. Junt amb els cursos d'estiu, durant el mes de juliol, aquest espai es convertirà en una extensió més de la Universitat d'Alacant, amb activitats formatives, culturals i d'oci de tot tipus.

 

Exposició “Terra de Colons”

Previ a la inauguració de la nova seu, el rector de la Universitat d'Alacant ha participat, junt amb la delegació universitària, en l'obertura de l'exposició “Terra de Colons. Serra Salines 1914-2014”, en la qual també han estat presents l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, i la regidora de Cultura, Isabel Micó.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464