Saltar apartados

La UA s'uneix a la celebració del Dia d'Europa a Alacant i Castelló

L'Associació ARIPI i les universitats d'Alacant i Jaume I de Castelló organitzen els actes de celebració finançats per l'Institut Cultural Romanès (ICR)

Alacant, 5 de maig de 2014

L'Associació ARIPI (Amics de Romania per a la iniciativa i promoció d'intercanvis culturals) en col·laboració amb l'Institut Cultural Romanès, les universitats d'Alacant i Jaume I de Castelló, i el Consolat Romanès de la Comunitat Valenciana, organitzen els dies 7 i 9 de maig la celebració del Dia d'Europa en les ciutats d'Alacant i Castelló, respectivament.

Alacant serà l'escenari de la primera de les celebracions el dimecres 7 de maig a les 13.45 h, amb la presentació del llibre Jazzografías para domar a las saxofonistas en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA. L'acte comptarà amb les intervencions de l'autor del llibre, Virgil Mihaiu; la professora de la UA i presidenta d’ARIPI Catalina Iliescu; Enrique Noguera, editor i professor de la Universitat de Granada i els músics Corneliu Stroe i Liviu Marculescu.

El mateix dia, a les 20.30 h, la banda balcànica de jazz Corneliu Stroe & Balcanamera Band actuarà en la Caixa Negra del Centre Cultural Las Cigarreras, on oferirà un concert d'etnojazz amb arrels folklòriques romaneses. El dissabte 10 de maig a les 11.30 h, l'Escola de Romanès de l'Associació ARIPI lliurarà els premis del concurs L'Europa que compartim, a càrrec de la mestra Luminita Mihai, en la Seu Ciutat d'Alacant,

 

Celebració a Castelló

La celebració del Dia d'Europa a Castelló tindrà lloc el divendres 9 de maig, amb la inauguració de la Biblioteca Romanesa de Castelló, a les 18 h, del cònsol romanès a la Comunitat Valenciana, Catalin Mardare. El quartet Mare Nostrum, concertino de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, posarà la nota musical de l'acte amb la interpretació de música tradicional espanyola i romanesa, dirigit per Carolina Martínez Báez-Otermín. Els violins també acompanyaran la presentació del poemari A portes entreobertes, de Gilda Valcan, amb l'assistència del vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla; Daura Sales, directora de l’Institut Universitari de Recerca de Gènere Purificació Escribano; Catalina Iliescu, professora de la UA i traductora del llibre i Carolina Martínez Báez-Otermín. La presentació comptarà amb un intermezzo artístic a càrrec dels alumnes de l'Escola Romanesa, sota la direcció de la mestra Mihaela Baleanu i es lliuraran els diplomes als guanyadors del concurs L'Europa que compartim.

A les 21.00 h, en la pèrgola del parc Ribalta de Castelló, la banda balcànica de jazz Corneliu Stroe & Balcanamera Band posarà el colofó a la celebració.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464