Saltar apartados

La Universitat d'Alacant facilita la igualtat d'oportunitats per a accedir als seus projectes arquitectònics

Gràcies a un conveni pioner amb el Col·legi d'Arquitectes

 

Alacant, 7 de maig de 2014

La Universitat d'Alacant i el Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant han signat aquest matí un conveni específic de col·laboració per a incloure les seues convocatòries de projectes arquitectònics en la xarxa socioprofesional Plazatio (www.plazatio.com), un projecte pioner a Espanya que vincula als professionals amb les demandes arquitectòniques de ciutadans i institucions.

Tal com ha explicat el president del Col·legi d'Arquitectes, Antonio Maciá, "amb aquest conveni, la Universitat d'Alacant es converteix en la primera institució que publicitará les seues necessitats arquitectòniques en un xarxa professional, de manera que facilita la igualtat d'oportunitats d'accés als seus projectes, entre els professionals del ram". Segons Macià, "és freqüent llegir en els diaris polèmiques vinculades a adjudicacions de contractes de relativament baixa quantia, aquells en els quals la llei permet adjudicacions directes o procediments negociats sense publicitat". En aquest sentit el president dels arquitectes alacantins -més d'un miler censats en les set demarcacions que aglutina el Col·legi- ha expressat el seu desig que al pas donat per la Universitat d'Alacant "seguisquen prompte més administracions públiques: Ajuntaments, Diputacions, etc, especialment tenint en compte que el Col·legi d'Arquitectes posa Plazatio a la disposició de la societat de forma gratuïta".

Per la seua banda el rector, Manuel Palomar ha assegurat que la Universitat utilitzarà Plazatio "per a difondre, entre altres mitjans, les seues ofertes de treballs de prestació de serveis d'arquitectura", facilitant, d'aquesta manera, el coneixement i l'accés a les seues necessitats contractuals en aquest sentit. "Es recolza el compromís de la Universitat d'Alacant compartit pel Col·legi d'Arquitectes de facilitar la sana i lleial competència i l'accés en igualtat d'oportunitats a tots els arquitectes i arquitectes", ha assegurat el rector.

A través de Plazatio els qui precisen d'un treball d'arquitectura -des d'un disseny d'edifici, a un informe de patologies, passant per les més de 100 especialitats vinculades a l'Arquitectura existents- poden accedir instantàniament a aquests professionals col·legiats. A aquesta xarxa socioprofesional s'han sumat ja els col·legis d'Alacant, Murcia, Astúries, Castelló i València.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464