Saltar apartados

Tècnics de la Universitat d'Alacant visiten les empreses d'INNOVALL per a posar en marxa projectes conjunts

 

Alacant, 6 de maig de 2014

Empreses d'INNOVALL Clúster i la Universitat d'Alacant han iniciat els tràmits per a formalitzar la posada en marxa de projectes conjunts en matèria d'innovació. Els acords parteixen de la ronda de visites iniciada per tècnics universitaris a les empreses ontinyentines. La iniciativa va sorgir de la reunió mantinguda recentment pel rector de la Universitat d'Alacant, l'ontiyentí Manuel Palomar, amb les empreses integrades en el Clúster Nacional d'Innovació i Sostenibilitat-INNOVALL, amb seu a Ontinyent, en la qual es va acordar impulsar la realització de projectes conjunts en matèria d'innovació vinculats al programa europeu Horitzó 2020.

La UA es va integrar recentment en INNOVALL Clúster i des de llavors la col·laboració prevista en l'acord d'integració ha sigut constant. En aquest sentit, destaca la participació de la UA en el Fòrum i+t Ontinyent 2013, en el qual es van presentar diferents patents integrades en el Banc de Patents de la Generalitat Valenciana.

Valors comuns i compartits per INNOVALL Clúster i la UA són la innovació aplicada, la cooperació i la internacionalització que suposen un marc d'actuació que tenem com a principal objectiu que les empreses integrades en el Clúster aprofiten al màxim els importants recursos amb què compta la UA i que posa a la seua disposició per a desenvolupar els seus projectes, fent amb açò realitat la col·laboració entre Universitat i empreses en adaptar-se aquella a les necessitats d'aquestes, tema fonamental per al desenvolupament empresarial especialment en els complexos moments que vivim.

 

Dinamització tecnològica

De moment, han sigut vuit les empreses que han participat en les accions de dinamització tecnològica mitjançant la posada en comú de projectes, recursos i necessitats tant de les empreses com dels diferents grups de recerca amb què compta la Universitat d'Alacant.

Els tècnics universitaris van exposar les activitats de recerca i els serveis adaptats al sector. Les empreses visitades, per la seua banda, han iniciat les reunions de treball per a analitzar les possibilitats d'adaptar els resultats de les diferents recerques proposades per la UA.

El Clúster Nacional d'Innovació i Sostenibilitat-INNOVALL és una Agrupació d'empreses Innovadores (AEI) aprovada pel Ministeri d'Indústria i la seu nacional de la qual és a Ontinyent. Està integrada per empreses de diversos sectors econòmics que comparteixen una ferma aposta per la innovació, la cooperació i la internacionalització. INNOVALL Clúster és l'únic representant intersectorial amb seu a la Comunitat Valenciana que forma part de la Federació Nacional d'Agrupació d'Empreses Innovadores i Clústers (FENAEIC), que agrupa 31 AEI i Clústers d'Espanya i que és un important fòrum empresarial vinculat a la innovació, del qual INNOVALL Clúster forma part de la junta directiva.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464