Saltar apartados

L'Aula de Teatre de la UA estrena "Las Asambleístas" d'Aristòfanes

 

Alacant, 16 de maig de 2014

L'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant presenta la seua segona estrena d'enguany, amb entrada lliure: “Las Asambleístas” d'Aristòfanes. Amb direcció i dramatúrgia de Ricardo Arqueros, el muntatge veurà la llum el pròxim dimarts 20 de maig, a les 20.30 h, amb una representació a l'aire lliure, en l'amfiteatre de l'Aulari II del Campus.

Un grup de dones de Grècia, encapçalat per Praxàgora, ha decidit convèncer els homes perquè els cedisquen el control d'Atenes davant el desgovern de la ciutat, sumida en una crisi econòmica, social i política. Aquest és el punt de partida de l'obra “Las Asambleístas” d'Aristòfanes.

El director del muntatge, Ricardo Arqueros, trasllada l'acció del món clàssic als “convulsos anys 60” a Grècia. Arqueros afirma que la situació que va descriure Aristòfanes l'any 392 a.C. Podria traslladar-se al despertar dels anys 60, una “època perfecta per a adaptar-la” i fins i tot a l'actualitat. En aquest sentit, defensa la vigència de la comèdia d'Aristòfanes des de la crítica social i política “sense color, sense partidismes”, però que deixa en evidència “la falta de connexió entre la ciutadania i els polítics”.

 

SINOPSI

L'obra mostra una Grècia sumida en la crisi política produïda per la Guerra Civil grega i unes dones que, fartes de veure com els homes els deixen de costat i prenen decisions equivocades, decideixen conquistar el seu dret a opinar amb la més divertida de les argúcies. Les dones prenen el control de la ciutat proposant una sèrie de mesures tan revolucionàries com divertides.

L'assemblea de les dones compta amb totes les característiques del millor teatre d'Aristòfanes: la crítica social, el pla fantàstic, l'heroïna ideal, i el món al revés. Està sembrada de frases enginyoses, línies de diàleg hilarants, una tipificació de personatges divertidíssima i un gran final feliç.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464