Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliurarà el Llorer d'Or a Pedro Ferrándiz González

EN LA IMATGE, UN MOMENT DEL CONSELL DE GOVERN CELEBRAT AQUEST MATÍ EN LA SALA DE JUNTES DE L'EDIFICI DE RECTORAT I SERVEIS GENERALS

Alacant, 26 de maig de 2014

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, reunit aquest matí en la seua sessió ordinària del mes de maig, ha aprovat per unanimitat concedir el seu Llorer d'Or a Pedro Ferrándiz González, %u201Cper la seua trajectòria professional com a entrenador de bàsquet%u201D. En la proposta, elevada al ple per la Secretaria General, Aránzazu Calçada, s'ha recordat que aquest guardó es concedeix a %u201Cpersones o institucions amb un prestigi excel·lent en l'àmbit esportiu%u201D. Segons ha apuntat el rector, Manuel Palomar, el lliurament del Llorer d'Or coincidirà amb el solemne acte de Clausura del Curs 2013-14 que tindrà lloc en el Paranimf de la Universitat d'Alacant el pròxim 5 de juny.

Nascut a Alacant al novembre de 1928, Pedro Ferrándiz va obtenir el títol d'entrenador nacional de bàsquet en 1951 i va ocupar la primera plaça de professor de bàsquet creada en l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF). Durant la seua fase com a entrenador del Reial Madrid (1959-1975) va guanyar 12 Lligues espanyoles, 11 Copes d'Espanya i 4 Copes d'Europa, la qual cosa li acredita com un dels millors entrenadors europeus de bàsquet de tots els temps.

Calçada ha destacat també el seu paper com a soci fundador de l'Associació Mundial d'Entrenadors de Bàsquet, en la qual va ostentar el càrrec de primer President. Actualment és acadèmic numerari de la Il·lustre Acadèmia Mundial de les Ciències, Tecnologia i Formació Professional (CTFP) i President d'Honor del Col·legi Alacantí d'Entrenadors de Bàsquet. Entre altres distincions ha rebut la Gran Creu de la Real Ordre del Mèrit Esportiu a Espanya, el Collaret de l'Ordre Olímpica del COI, l'Ordre del Mèrit de la FIBA, el Premi Nacional a les Arts i Ciències aplicades a l'Esport, el del Comitè Olímpic Español als Valors Olímpics, la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu d'Espanya, la Insígnia d'Or i Brillants de la Federació Espanyola de Bàsquet, la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu de la Comunitat Valenciana i el Premi especial de la Diputació d'Alacant.

En 1991 es va crear en el seu honor la Fundació Pedro Ferrándiz amb seu en Alcobendas, que alberga el Museu del Bàsquet i la major biblioteca del món dedicada a aquest esport.

Homenatge a Martín Mateo

El rector ha iniciat el seu habitual informe adonant de les mostres de dolor i les condolences rebudes des de diferents instàncies per la defunció, el passat dia 22 de maig, del que fóra rector de la Universitat d'Alacant entre 1986-1993, Ramón Martín Mateo. Manuel Palomar ha anunciat que des de la facultat de Dret es va a coordinar l'organització d'un acte commemoratiu d'homenatge al catedràtic en Dret Administratiu, considerat un dels pares del Dret Ambiental a Espanya. El degà de la Facultat, Pedro Femenía, per la seua banda, ha agraït el suport rebut per la pèrdua d'un professor del que ha lloat %u201Cels ensenyaments i el llegat%u201D rebut i ha assegurat que %u201Csón moltes les accions que estan començant a arribar per a aqueix homenatge pòstum acadèmic al mestre%u201D, i de les quals s'adonarà quan es complete el programa.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464